Kniha

Spanilá jízda a jiné krásné prózy

Vydání: Garamond 2003 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 46371

Soubor próz svérázného českého postmoderního básníka, organizátora nejrůznějších happeningů, mystifikátora a originálního filozofa.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Spanilá jízda a jiné krásné prózy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Knížka obsahuje sedm kapitol, které jsou věnovány především vzpomínkám na přátele, nebo spíše polemikám s nimi (Šrut, Wernisch, Nepraš), zvláštní kapitolu tvoří původně publicistická esej Vzpomínky na budoucnost kavárny Slávie. Další kapitoly patří bakchickým ódám na víno a pivo jako nejlepší přátele člověka. Většina uvedených próz byla již dříve otištěna ve sbornících Kabinet smíchu, Století nenávisti a Škola české grotesky.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBRIKCIUS, Eugen
NázevSpanilá jízda a jiné krásné prózy
AutorEugen Brikcius ; [kresby Jan Šafránek]
IlustrátorŠafránek, Jan
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelGaramond; Týnská literární kavárna
Rok vydání2003
Rozsah145 s.
Durata
Vybavení
Rozměry18 cm
Počet stran145
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-903065-3-5
Cena148
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiDéjavu --; Proměny básníka Wernische --; Kavárna Slavia --; Svůj k svému --; Ódy --; Střelné povídky --; Cesty; Jeden den Eugena Brikciuse --; Spanilá jízda --; I ty, Šrute? aneb Nejlepší z možných --; Jak se básník Wernisch stal patriotem --; Jak se básník Wernisch proměnil v Magického Johnsona --; Velké zadovkové klání --; Vzpomínka na budoucnost kavárny Slavia --; Můj Dalí --; Můj Nepraš --; Moje volby --; Óda na radost z nápoje --; Neodolatelná lehkost letošního vína --; Gott Mittwoch aneb Střelná modlitba za žertovné předměty --; Věčná historie --; Jak Rudolf Němec vypustil pivní mrak --; Jak jsem své ženě vyložil Marcela Pravého --; Cesta do Tullnu aneb Siamo soli --; Cesta do Remeše

Lístek

MARC
Náhledy
Spanilá jízda a jiné krásné prózySpanilá jízda a jiné krásné prózy