Kniha

Snad nezblázním se už

Vydání: Balt-East 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22229

Výbor z celoživotní básnické tvorby zlínského rodáka obsahuje ukázky především z pěti autorových klíčových samizdatových sbírek.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Snad nezblázním se už

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Poezie Miroslava Oravy je především výpovědí o jeho vnitřním světě, myšlenkách a pocitech, které autor ukládá do volného řetězu představ a formulací. Autor píše své verše v lyrickém tónu, do něhož občas vloží i epické náznaky. Sám sebe ve své poezii představuje jako člověka, jenž se ocitá v samém středu těchto popisovaných dějů, v nichž často vystupuje jako glosátor a pozorovatel. Základní jádro tohoto výboru tvoří básně z autorovy dosud nejrozsáhlejší sbírky "Epoxidy", kterou lze charakterizovat jako jakési album deníkových záznamů, zachycujících postřehy z let 1986-1988.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíORAVA, Miroslav
NázevSnad nezblázním se už
Podnázevvýbor z poezie
AutorMiroslav Orava
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBalt-East
Rok vydání2013
Rozsah91 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran91
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87283-64-6
Cena160
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiČekání na třesk --; Rozpínání vesmíru --; Epoxidy --; Domov --; Modřiny --; Předsevzetí --; Telefonát --; Hudba --; Morava --; Ďábel --; Přistání v Brně --; Modlitba za Mozarta --; Na kopcích --; Jaro na Moravě --; Emigrace --; O písni --; Velikonoce v blázinci --; Pohled ze Špilberka --; Básník --; Identifikace --; Miluji --; Nevymyslím nic co by se ti mohlo podobat --; Pták Ohnivák --; Intermezzo --; Skřivánkům --; Inverze --; Mraky ze severu --; Déšť --; Modlitba za dětský míč --; Píši epitaf --; Jak vítr --; Peklo --; Modlitba za Chopina --; Proste --; Siňoto ezero --; Bůh nemá dějiny --; Modlitba za Bosnu a Hercegovinu --; Tělo koně --; Maryčka nová --; Zpěv pražce --; Zpěv na skále --; Noc na horách --; Lamartinovo téma --; Pár vět; Neznámý básník Miroslav Orava /

Lístek

MARC