Kniha

Sloupkový ambit

Vydání: Československý spisovatel 1957 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 12595

Soubor Čapkových sloupků publikovaných převážně v Lidových novinách ve 20. a 30. letech 20. století odráží nejen literární, ale i lidský profil jednoho z největších spisovatelů naší doby.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Sloupkový ambit

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Čapek se ve sloupcích zamýšlí nad rozmanitými otázkami politickými i hospodářskými, sociálními i společenskými, nad problémy literatury, českého jazyka, morálky a umění. Tematicky různorodé sloupky jsou živým svědectvím o naší nedávné minulosti a lidech, kteří v ní žili.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČAPEK, Karel
NázevSloupkový ambit
AutorKarel Čapek ; dosl. naps. Karel Ptáčník ; k vyd. připr., ed. pozn. naps. a vysvětl. sest. Miroslav Halík
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelČeskoslovenský spisovatel
Rok vydání1957
Rozsah292 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran292
Doprovodný materiál
Název ediceDílo bratří Čapků
Poznámka
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiChvíle oddechu --; Oslava --; Chvála zahálky --; Z okna --; Ulice --; O obchodech a jiných podnicích --; O styku s úředními činiteli --; Na tramvaji --; Dopravní strážník --; Erár --; Nedělní krajina --; Jarní --; Podzimní --; K fonetice povětří --; Velká voda --; Zvířata jako herci --; Věk očí --; Posedlost --; Čistá práce --; Stavební --; Jméno --; Na prahu záhad --; Vnitřní hlas --; Znamení --; Poklad na hradě Helfenburku --; Záhadný případ --; Kazi ulaya --; Oheň --; Objev tmy --; O snech --; O povaze našich předků --; Tajemství písma --; O globálním čtení --; Krajané --; Tajemství tchyní --; Člověk a daně --; Hra s holubičkou --; O národní povaze --; Buďme revoluční --; Neštěstí a technika --; O městském dítěti --; Periferie --; Ohrožená památka --; Čtyři sta třicet jmen --; Stromy a město --; Dobrá práce --; Regionalismus --; Příprava --; Chvála Moravy --; Slovensko méně známé --; Prosba o milost --; Naarden --; Otevřená odpověď --; Hlas nevlastenecký --; Jména --; Archiv života --; Hlasy zvenčí --; Pro pány knihkupce --; Knihovna --; Obálka, která nelepí --; Chci si sednout --; Barvičky, barvy --; Výkřik --; Malý reformátor --; Návrh na zřízení státního hrdince --; Objevy --; Pronobis --; Formy --; Vražednice --; Případ desátníka X --; Justice --; K procesu --; Peníze --; Obchody v Costa-Negře --; Veš v kožiše --; Veš bez kožichu --; Egyptská rána --; Státní ceny za literaturu a za jiné věci --; Krise... nikoliv jenom hospodářská --; O jedné obrazárně --; Naschvál nebudu psát o... --; Jenom knížky --; 40.000 --; Náš versus ten druhý --; Návod k reptání --; Figury našeho věku --; Fairbanksův úsměv --; Chaplin čili o realismu --; Nanuk --; Slyšel jsem, že --; Hrdina našich dnů --; Co s literáty --; Kantoři a škola --; Případ s censurou --; Novoroční datel --; Tisíc filosofů hledá místo --; Děti a válka --; Příští pokolení --; Děti chudých --; O rovnocennosti plemen --; Všechno bude jiné --; Příliš mnoho místa --; Chceme žít! --; Pumy nad světem --; Před lety dvémecítma

Lístek

MARC
Náhledy
Sloupkový ambitSloupkový ambitSloupkový ambitSloupkový ambitSloupkový ambit