Kniha

Skříň #13

Vydání: Nová vlna 2020 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 95513

Absurdně laděný román ve formě navazujících fantaskních portrétů abnormalit je originální prvotinou úspěšného korejského prozaika.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Skříň #13

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Skříň je úplně prozaická stará plechová registračka v jednom výzkumném ústavu a v ní starosvětský doktor Kwon shromažďuje záznamy o všemožných případech abnormálních stavů a odchylek. Složky obsahují exaktní měření, ale i příběhy postižených. Zdá se, že za tím vším musí být ještě něco – co vypravěč nedokáže postihnout a co nám uniká. Záznamy vyprávějí o muži, kterému roste z prstu ginkgo, chlápka, který se chce z šílené lásky za každou cenu proměnit v kočku, člověka s dřevěnými prsty prorůstajícími masem, sedmkrát zemřelou dívku, která už se nechce svého dalšího pohřbu účastnit, oboupohlavní ženu s ještěrkou na prsou. Některé registrované udržuje při životě benzín, elektřina, ale i sklo či papír, dalším mizí čas, upadají do spánku a popírají zákonitosti časoprostoru. To všechno pochopitelně nezajímá jen vědce… Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKim, On-su
NázevSkříň #13
AutorKim Onsu ; editorka, doslov a ediční poznámka Miriam Löwensteinová
Vydání
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
NakladatelNová vlna
Rok vydání2020
Rozsah245 stran
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran245
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-88343-11-0
Cena240
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiO "korejskosti", autorovi, jeho melancholickém vypravěči, o tom, co bylo ve Skříni a za ní a nakonec o úspěchu /

Lístek

MARC