Kniha

Šíření

Vydání: Pulchra 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: B 24432

Sbírka veršů významného českého básníka, prozaika a esejisty pokračuje a dále rozvíjí jeho svébytnou poetiku, založenou na principu tzv. "pěší metafyziky".

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Šíření

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jako neúnavný poutník se Petr Král toulá podvečerním městem, navštěvuje věhlasné kavárny, do nichž občas vstoupily i dějiny, zamýšlí se nad uplývajícím časem a tím i nad odjezdy vlaků, naslouchá doznívajícím krokům na schodištích a nárožích. Zase je to především kulisa kypícího a stále se měnícího města, v němž se básník tak jako už tolikrát pohybuje s oslnivou jistotou a vituozitou, zase je tu prostor pro ono magické "šíření" myšlenek a úvah, jež vyplývají z bedlivého pozorování důvěrně známého prostoru. Jsou tady i inspirativní jízdy tramvají, které dávají možnost pořizovat kamerou oken nové záběry, jsou tady neohlášené zástavky, na nichž básník vystupuje a třeba i po boku popelářského vozu kráčí dál, v zádech "s prašnou zelení stromů, trávy, laviček v blízkém parku", aby vyslovil nekonečný údiv nad proměnami a podobami života v lidských sídlech.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKrál, Petr
NázevŠíření
AutorPetr Král
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPulchra
Rok vydání2019
Rozsah77 stran
Durata
Vybavení
Rozměry19 cm
Počet stran77
Doprovodný materiál
Název edicePoezie ;
Poznámka
ISBN978-80-7564-033-8
Cena229
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiCafé Schwarzenberg --; Nádražní báseň --; Na schodištích --; Městský život --; Vůz a stromy --; Rekord --; Manévry --; Objetí --; Pod nízkým nebem --; Stane se --; Vzduch a pentle --; Rozkvétáme --; Dnes --; Teď --; Plenér --; Bílá převládá --; Do ciziny --; Houpačka --; Planeta --; Úkol --; Okno do ulice --; Znovu město --; Dojídám --; Okolí --; Stranou --; Postoupíme --; Přišli jsme --; Vzdech a stuhy --; V kruhu --; Štěstí --; Přehlídka --; Vrchlabí po Karlu Š. --; Stát --; Podnebí --; Pláň a skluz --; Ladění --; Inventář --; Na slunci --; Panorama --; Sezónní --; V zahradě --; Mezi letopočty --; Všecko --; K náměstí --; Spojenci --; Hřiště --; Demonstrace --; Netlačte se --; V tomhle životě --; Charleston --; Barvy --; Cípy --; Svět

Lístek

MARC