Kniha

Síla rozumu

Vydání: Nakladatelství Lidové noviny 2014 | Jazyk: čeština | Signatura: G 15448

Plamenné varování před vlivem islámu a islamismu v evropských zemích, zároveň tvrdá kritika evropské politiky multikulturalismu. Pojednání známé italské novinářky, válečné reportérky a spisovatelky.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Síla rozumu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Doplňuje a volně navazuje na Hněv a hrdost (G 13085). Dle Fallaciové je Evropa v hluboké krizi, která se jí může stát osudnou ("Evropa se proměnila v provincii, či přímo v kolonii islámu, a Itálie... přímo v baštu této kolonie)". Autorka upozorňuje na snahu islamistů podmanit si západní civilizaci: Západ se podle ní těmto strategiím podvoluje či jim dokonce západní politici vycházejí vstříc. Autorka vyzývá, aby se evropská veřejnost probudila k obraně ideálů, na nichž byla vystavěna. K tomu je třeba nalézt nejen odvahu a zaujetí, ale je nutné zapojit i síly rozumu. Fallaciová vychází za svých vzpomínek, novinářských zkušeností, vlastní interpretace historických i současných faktů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFALLACI, Oriana
NázevSíla rozumu
AutorOriana Fallaci ; [z italského originálu přeložila Věra Venetová]
PřekladatelVenetová, Věra
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNakladatelství Lidové noviny
Rok vydání2014
Rozsah231 s.
Durata
Vybavenífaksim.
Rozměry21 cm
Počet stran231
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7422-301-3
Cena299
Obsahová char. "OCH"G3c2
Obsah OCHuVztah mezi občanem a státem. Vnitropolitické akce. Odboj. Převrat. Puč. Revoluce. Kontrarevoluce. Politický extrémismus. Teror. Terorismus. Sabotáž. Perzekuce. Atentáty. Civilní zpravodajské služby. ODKAZ: Mezinárodní špionáž viz G4c Vojenská špionáž viz W1d

Lístek

MARC
Náhledy
Síla rozumu