Kniha

Šejdíř Harry a jiné detektivní povídky

Vydání: Naše vojsko 2014 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 73141

Román z pera anglického klasika dobrodružné detektivky o honbě za prohnaným podvodníkem je doplněn sedmi krátkými povídkami téhož žánru od různých angloamerických autorů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Šejdíř Harry a jiné detektivní povídky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Harry Stone býval detektivem v Jižní Africe, dokud nepřešel na opačnou stranu zákona a africká půda mu nezačala být horká - především díky mladému policejnímu náčelníku jménem Tim Jordan. Řízením osudu se po čase oba setkávají ve Skotsku. Operuje tu zkušený bankovní lupič a Harry se chce přiživit na jeho kořisti, což se mu může stát osudným. Tim nabízí své zkušenosti a pomoc místnímu Scotland Yardu. Ve hře je více různých zájmů a samozřejmě nechybí ani krásná dívka. Novelu kdysi proslulého výrobce oddechových detektivek doplňuje sedm krátkých povídek, v nichž jsou kriminální zápletky často podány poněkud netradičním a mnohdy úsměvným způsobem - detektiv pronese dokonale logickou dedukci, která se ukáže zcela chybná; lupiče odhalí šestileté dítě; sňatkový podvodník překombinuje své intriky, které se obrátí proti němu... Celkově kniha přináší ukázku starších děl detektivního žánru, která si nekladla vyšší cíl než pobavit čtenáře trochou napětí i suše humorného nadhledu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWALLACE, Edgar
NázevŠejdíř Harry a jiné detektivní povídky
AutorEdgar Wallace a další autoři ; [z anglického originálu přeložil Jaroslav Acler]
PřekladatelAcler, Jar.
Autor textuRolseth, Harold; Farr, Douglas; Bresse, Edward; Hardwick, Richard; Rigal, Horace; Carpent, Alma; Lang, Paul R.
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNaše vojsko
Rok vydání2014
Rozsah318 s.
Durata
Vybavení
Rozměry19 cm
Počet stran318
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-206-1383-7
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiCílová stanice Miami /; Odpověď zná jenom Bůh /; Deset milionů /; Třeba přes mrtvoly /; Neobvyklý krimipřípad /; Jasné jako facka /; Bod číslo sedm /

Lístek

MARC