Kniha

Šeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohy

Vydání: Portál 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: L 11583

Chytré, důmyslné kratičké příběhy ukončené hádankou, dále hlavolamy, hříčky, paradoxy a logické hry v podání princezny Šeherezády.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Šeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Začnete s hádankami velmi jednoduchými, u kterých většinou stačí si jen pozorně přečíst zadání a najdete řešení. Obtížnost úloh se ale postupně zvyšuje. Kde vám již představivost nestačí, použijte papír a tužku, zkoušejte! Některá další zadání jistě hravě zvládnete s poměrně jednoduchými lineárními nebo kvadratickými rovnicemi o jedné neznámé, případně se soustavou lineárních rovnic. Velmi zajímavé jsou úlohy z počtu pravděpodobnosti s několika vynikajícími "chytáky", kde uplatníte své poznatky z kombinatoriky. V druhé části knihy najdete nádherné gödelovské hříčky a hádanky, paradoxy a mnoho dalších "kouzel" moderní logiky. Velmi příjemná zábava, možná na tisíc a jednu hodinu... Na závěr kapitol jsou zařazena správná řešení včetně vysvětlení či teorie.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSMULLYAN, Raymond
NázevŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohy
PřekladatelMüller, Ivo
Autor textuSmullyan, Raymond M.
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPortál
Rok vydání2004
Rozsah212 s.
Durata
Vybaveníobr.
Rozměry21 cm
Počet stran212
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7178-843-0
Cena247
Obsahová char. "OCH"L5b
Obsah OCHuMatematická logika. Výroková logika. Pojmová logika. Logika vztahů. Logistika.

Lístek

MARC
Náhledy
Šeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohyŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohyŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohyŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohyŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohyŠeherezádiny hádanky a další podivuhodné úlohy