Kniha

Sedm cest architekta Osvalda Polívky

Vydání: s.n. 2014 | Jazyk: česky a anglicky | Signatura: D 21585

Výstavní katalog představuje architekta Osvalda Polívku jako významného tvůrce několika pražských reprezentačních, administrativních, obchodních a činžovních domů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sedm cest architekta Osvalda Polívky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Brožura vyšla při příležitosti 120. výročí otevření Městské spořitelny pražské v Rytířské ulici, jejíž architektonický projekt vytvořil O. Polívka. Knížka líčí nejvýznamnější Polívkovy pražské realizace.Tento architekt projektoval v prvním desetiletí 20. století několik desítek pražských budov, např. pojišťovnu Praha, První českou vzájemnou pojišťovnu, Zemskou banku, Novou radnici. Veřejnosti známým se stal hlavně jako architekt Obecního domu. Text knížky je v češtině a angličtině a doprovázejí ho fotografie exteriérů i interiérů budov, Polívkovy citace a jeho kresby.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSEIDL, Dušan
NázevSedm cest architekta Osvalda Polívky
Podnázev1859-1931 : výstava ke 120. výročí otevření budovy Městské spořitelny pražské = The seven journeys of architect Osvald Polívka
Autor[koncepce a texty Dušan Seidl] ; [fotografie Ondřej Kocourek], [Věroslav Škrabánek] ; [překlad textů Barbara Day]
PřekladatelDay, Barbara
Vydání
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
Nakladatels.n.
Rok vydání2014
Rozsah51 s.
Durata
Vybavenífot., il.
Rozměry21 cm
Počet stran51
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena70
Obsahová char. "OCH"D5b3a2
Obsah OCHuPražská architektura 20. a 21. století. Projekty a koncepce výstavby Prahy. Územní plánování rozvoje Prahy. Pražská sídliště. Pražské stavební podniky. Rekonstrukce pražských nepamátkových objektů.

Lístek

MARC