Kniha

Seance a jiné povídky

Vydání: Argo 2008 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 58495

Povídkový soubor známého židovského autora spojuje prvek nadpřirozena a jako vždy jsou povídky zasvěceny svéráznému a pozvolna zanikajícímu světu východoevropských Židů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Seance a jiné povídky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor, který psal většinou v jiddiš, je perfektním znalcem a vykladačem židovské tradice a navíc se suverénně dokáže vcítit do mentality židovských emigrantů, hledajících za druhé světové války nový domov ve Spojených státech. V půvabných barvitých příbězích, vzniklých převážně v padesátých a šedesátých letech, svědčí o bezprostředním vypravěčském nadání lehkost, s níž zakomponovává do příběhů nadpřirozené prvky a nevysvětlitelné jevy, s nimiž se každý po svém vyrovnávají hrdinové z minulosti i z moderního světa. Svérázné prostředí s neopakovatelnou atmosférou je vylíčeno s bizarní malebností, jeho rázovité postavy a figurky s laskavou přesvědčivostí, ať již to je předválečné období doznívajících tradic, nebo svět poválečný, v němž se přeživší hrdinové musejí znovu naučit žít.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSINGER, Isaac Bashevis
NázevSeance a jiné povídky
AutorIsaac Bashevis Singer ; [z angl. orig. přel. Antonín Přidal], [Lenka Urbanová]
PřekladatelPřidal, Antonín; Sobotová, Lenka
VydáníVyd. v tomto souboru 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2008
Rozsah231 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran231
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-0075-4
Cena258
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiSeance --; Košerák --; Mrtvý šumař --; Přednáška --; Kykyryký --; Plagiátor --; Zajtl a Rikl --; Sklad --; Hana Ohnivka --; Opičák Gecl --; Janda --; Jehla --; Dvě mrtvoly se veselí --; Papoušek --; Brož --; Dopisovatel

Lístek

MARC