Kniha

Rukavice, aneb, KP 2

Vydání: G+G 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 92690

Soubor představuje závěr šestisvazkové povídkové epopeje, těsně svázané s autorovými zkušenostmi z pracovních táborů, a zároveň vrcholný projev Šalamovovy syrové "nové prózy".

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Rukavice, aneb, KP 2

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V posledním svazku své mohutné, syrové povídkové ságy, napsaném po jistém časovém i společenském odstupu, jako by se V.T.Šalamov vrátil k nejhrubším kořenům svého díla - k nejautentičtějším vlastním zážitkům ze smrtících lágrů, líčených strohým, nečesaným stylem bez pozdějších korekcí. V závěrečných jedenadvaceti povídkách cyklu se odehrávají drobné příběhy a v obměnách navracejí motivy táborového života - kruté, odpudivé i malicherné, které však v extrémních podmínkách gulagu získávají platnost života a smrti. Příběhy "vytrpěné jako dokument" tu vypráví neúprosný svědek, který si podle svých slov "dobré pamatuje sto let, ale špatné dvě stě let". Knihu doplňují vysvětlivky, obrazová příloha a obsáhlý doslov překladatele Jana Machonina.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŠalamov, Varlam Tichonovič
NázevRukavice, aneb, KP 2
AutorŠalamov ; přeložil Jan Machonin
PřekladatelMachonin, Jan
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelG+G
Rok vydání2019
Rozsah319 stran
Durata
Vybaveníilustrace, portréty, faksimile
Rozměry20 cm
Počet stran319
Doprovodný materiál
Název ediceEdice knih Varlama Šalamova ;
Poznámka
ISBN978-80-7515-107-0
Cena350
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiRukavice --; Galina Pavlovna Zybalovová --; Ljoša Čekanov aneb Spoluodsouzenci na Kolymě --; Triangulace třetí třídy --; Kolečko 1 --; Kolečko 2 --; Bolehlav --; Doktor Jampolskij --; Podplukovník Fragin --; Věčně zmrzlá půda --; Ivan Bogdanov --; Jakov Ovsejevič Zavodnik --; Šachy doktora Kuzmenka --; Muž z parníku --; Alexandr Gogoberidze --; Lekce lásky --; Aténské noci --; Putování na Olu --; Podplukovník lékařské služby --; Vojenský komisař --; Riva-Rocci

Lístek

MARC