Kniha

Retroperspektiva

Vydání: Čas 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22389

Druhá básnická sbírka současného prozaika, hudebníka a textaře obsahuje autorovy verše, napsané během necelého roku - v období mezi dubnem 2012 a únorem 2013.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Retroperspektiva

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor zcela vědomě navazuje po formální i obsahové stránce na svou předcházející prvotinu "Z deště pod okap". I tady každou část (tentokrát jsou čtyři) uvádí klasickým sonetem, i tady se pokouší o haiku, epigramy či slovní hříčky. Zůstává mu i lehkost a hravost, s nimiž popisuje problematiku vztahů mezi muži a ženami, která se i zde stává hlavním námětem sbírky. Rozchody, citové úspěchy a porážky, vítězství a hned zase pády komentuje Snětivý s notnou dávkou sebeironie, obsahující jak chápající úsměv, tak i hořkou grimasu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSNĚTIVÝ, Josef
NázevRetroperspektiva
AutorJosef "Pepson" Snětivý ; [doslov Miloň Čepelka]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníŘitka
Země vydáníČesko
NakladatelČas
Rok vydání2013
Rozsah67 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry16 cm
Počet stran67
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7475-113-4
Cena129
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiBlues o tajemství ženského rodu --; Blues o tramvaji, co uronila jiskru --; Blues o jablku v Evině županu --; Blues o ledových očích; Sonet o ztraceném jaru --; Na letním bytě --; Sourozenci --; Srpen --; Králova milostnice --; Haiku o náhradní touze --; Pascalův gambit --; Česká kotlina --; Podivný host --; Chybující rodiče --; Na Dlouhé mezi --; Jak se nechovat na moři --; Sonet (o) sobě --; Retroperspektiva --; U rybníka --; Haiku o podzimní lásce --; Noty jsou kapky rtuti --; Předpověď bezčasí --; Prošlé myšlenky --; Vlídná klauzura --; Život je dětské hřiště --; Pater semper incertus est --; Novoroční --; Nihilista u zpovědi --; Adventní sonet --; Vteřiny tvého orgasmu --; Po tvém vzoru, Jene z Husi --; Vím, že jednou chceš odletět do nebe --; Mikrosvět dětského pokoje --; Elektrické haiku --; Basic instinct --; Horoskop stárnoucího monarchy --; Sazby se mění, víra zůstává --; Vděčnost věčnosti --; Nic nekončí --; Takhle to s námi dopadá --; Sonet o nevinnosti --; Probouzím se do noci --; Zklidnění --; Širokorozchodné haiku --; Svatá Kateřina --; Vyšeptalý zpěvák svádí mladou rybičku --; Cizinec --; Varuj se inkvizice --; Praktická nevěsta --; Sdílej mou radu --; Logika --; Ani morbidním slibem nezarmoutíš

Lístek

MARC