Kniha

Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.

Vydání: 1959 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 13367

Ve dvou románech z rodného Würzburgu humorně líčí pokrokový německý spisovatel své mládí a raubířské kousky chlapců pod vlivem indiánek a poté tytéž bouřliváky jako otce rodin, postižené hosp. krizí.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jako protiklad je podán obraz nové generace, pojímající život opravdověji. Oba romány líčí život malého německého města na přelomu min. stol. a tohoto stol. RAUBÍŘI - je příběh dospívajících chlapcům kteří ve svém odporu proti pokryteckému a krutému prostředí utíkají do svého romantického světa s podzemními chodbami. Chtěli zničit rodné město, které se k nim tak krutě chovalo a uprchnout na Daleký Západ. Druhý román je vlastně pokračováním Raubířů po mnoha letech. Jsou to dva téměř na sobě nezávislé příběhy. První líčí záhadnou, podezřelou smrt lichváře, která zasáhne do života bývalých "raubířů" a její neočekávané rozuzlení. Konečně je zde příběh mladé lásky jejich dětí, dvou světlých, čistých postav plných nadějí. Doslov Lud. Kundera.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFRANK, Leonhard
NázevRaubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.
AutorLeonhard Frank
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Nakladatel
Rok vydání1959
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran375
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena16

Lístek

MARC
Náhledy
Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.Raubíři.-Ochsenfurtské kvarteto.