Kniha

Quiet

Vydání: Penguin Books 2013 | Jazyk: angličtina | Signatura: L 18848

Polemická kniha, v níž se americká spisovatelka a lektorka věnuje postavení a roli introvertních lidí v západní kultuře a společnosti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Quiet

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Susan Cainová argumentuje, že současná kultura podceňuje schopnosti a kvality introvertů. Současný hodnotový systém, který autorka nazývá ideálem extraverze, předpokládá, že ideální "já" je společenské, průrazné, cítí se dobře ve středu pozornosti. Introverty odsouvá na druhou kolej a ti tak nedostanou příležitost ukázat své kvality. Cainová však na příkladech mnoha zajímavých osobností z minulosti i současnosti dokládá, že tiší a přemýšliví lidé mají v mnoha oblastech lidského života i poznání co nabídnout, dokonce i ve vedoucích funkcích (úměra mezi extraverzí a vůdcovskými schopnostmi je dle Cainové omezená a tichý či skromný styl vedení se může ukázat jako efektivní). Autorka využívá nejnovějších poznatků z psychologie a neurovědy a odhaluje další rozdíly mezi introverty a extroverty. Doporučuje, aby introverti nepodléhali převládajícímu kultu oslňujících extravertních osobností, využívali svých silných stránek a především zůstali sami sebou.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíCAIN, Susan
NázevQuiet
Podnázevthe power of introverts in a world that can't stop talking
AutorSusan Cain
Vydání
Měřítko
Místo vydáníLondon
Země vydáníVelká Británie
NakladatelPenguin Books
Rok vydání2013
Rozsahxii, 333 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran333
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-0-141-02919-1
Cena270
Obsahová char. "OCH"L2a1
Obsah OCHuDuševní vývoj. Vědomí. Vývojová psychologie. Psychologie typů. Psychologie osobnosti. Psychické vlastnosti a schopnosti. Psychologie dětí a mládeže. Genialita. Nadání. Biopsychologie. Psychologická fyziologie. Čití. Smyslové vjemy (vnímání). Emocionalita. Mluvení, hluchota, čtení, psaní, kreslení.

Lístek

MARC
Náhledy
QuietQuiet