Kniha

Procházky kulturní Prahou

Vydání: Svépomoc 1988 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 8016

Inspirující putování za hudební historií našeho hlavního města věnované významným hudebníkům, českým i zahraničním, kteří působili a pobývali v Praze. Podle jednotlivých pražských městských částí, s fotografiemi a obrázky.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Procházky kulturní Prahou

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha je rozdělena podle pražských městských částí. Pojednává o významných hudebnících českých i zahraničních, kteří pobývali a působili v Praze. Je doplněna obrázky a fotografiemi umělců, jejich pamětních desek a soch. Také pražských památek, kde umělci žili a působili (kostely, kláštery, divadla, paláce). Některé fotografie zobrazují hudební nástroje (převážně varhany), na které umělci hráli. Kniha přes svou poměrnou útlost obsahuje velké množství informací a údajů. Je souborem uměleckých fotografií Prahy a průvodcem dějinami hudby v Praze. V závěru je stručné shrnutí v češtině, ruštině, němčině a angličtině.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDLABOLA, Otto
NázevProcházky kulturní Prahou
Podnázevhudební
AutorOtto Dlabola, Michaela Kopecká
Autor textuKopecká, Michaela
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelSvépomoc
Rok vydání1988
Rozsah113 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry30 cm
Počet stran113
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"V2b1
Obsah OCHuDějiny české a československé hudby.

Lístek

MARC
Náhledy
Procházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní PrahouProcházky kulturní Prahou