Kniha

Proč život ubíhá rychleji, když stárneme

Vydání: Academia 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15384

Kniha nizozemského profesora historie a psychologie se zabývá autobiografickou pamětí, tedy tou částí psychiky, kde jsou uloženy naše vzpomínky.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Proč život ubíhá rychleji, když stárneme

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Tato paměť je značně autonomní a nedá se řídit naší vůlí. Je jako „pes, který si lehne, když se mu chce“. Autor v několika kapitolách seznamuje čtenáře s historií a poznatky experimentální psychologie, která se právě touto pamětí zabývá. Na příkladu několika mimořádných osobností ukazuje, že paměť může být téměř bezedná. Ve své knize se rovněž zabývá problémem uvedeným v názvu knihy, tedy proč se nám zdá, že čas ubíhá rychleji, když stárneme. Na tuto otázku nenabízí jednoznačnou odpověď, protože iluze zrychlování času s věkem se nedá ověřit vědeckým experimentem, ale nechává čtenáře, aby si vytvořil vlastní názor. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDRAAISMA, Douwe
NázevProč život ubíhá rychleji, když stárneme
Podnázevo autobiografické paměti
AutorDouwe Draaisma ; [z hol. orig. přel. Ruben Pellar]
PřekladatelPellar, Ruben
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAcademia
Rok vydání2009
Rozsah302 s.
Durata
Vybavení32 obr.
Rozměry21 cm
Počet stran302
Doprovodný materiál
Název ediceGalileo ;
Poznámka
ISBN978-80-200-1806-9
Cena295
Obsahová char. "OCH"L2a2
Obsah OCHuVyšší psychické procesy (pozornost, paměť, obrazotvornost, myšlení, intuice). Spánek. Hlubinná psychologie. Psychoanalýza. Psychopatologie. Autosugesce. Parapsychologie. Zvláštní duševní stavy a procesy (hypnotismus). Holotropní dýchání. Návraty do minulých životů (reinkarnační regrese).

Lístek

MARC