Kniha

Pro tebe, má lásko

Vydání: Mladá fronta 1997 | Jazyk: čeština | Signatura: B 18441

Antologie z díla jednoho z největších francouzských básníků 20. století chce připomenout jeho dílo především mladší generaci čtenářů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pro tebe, má lásko

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Nikoli neprávem je tento autor označován jako "nejpopulárnější básník století". Snad to zavinila jeho metoda filmového vidění světa, křížení lyriky s humorem nebo snad to, že ve svých textech začal mluvit prostě jako všichni ostatní lidé. Tento výbor shrnuje průkopnické překlady básníkova díla do češtiny až k tvorbě nejmladší generace překladatelů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPRÉVERT, Jacques
NázevPro tebe, má lásko
Podnázevvýbor z veršů
AutorJacques Prévert ; z fr. originálů přel. František Bárta ; uspoř. a dosl. naps. Jiří Žáček
PřekladatelBárta, František
Vydání1. vyd. v tomto souboru
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMladá fronta
Rok vydání1997
Rozsah131 s.
Durata
Vybavení
Rozměry15 cm
Počet stran131
Doprovodný materiál
Název ediceKvěty poezie ;
Poznámka
ISBN80-204-0671-9
Cena84
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiTo nezpívám já... --; Lajdák --; Stránka ze sešitu --; Hon na dítě --; Pro tebe má lásko --; Vojákovo volno --; Flašinet --; Píseň ptáčníka --; Velké prádlo --; Píseň šneků jdoucích na pohřeb --; Zahrada --; Ulice de Seine --; Návrat do rodného kraje --; Píseň žalářníkova --; Pater noster --; Paris at night --; Jak namalovat portrét ptáka --; Nesmírné a rudé --; Snídaně --; Jsem jaká jsem --; Trakař aneb Velké vynálezy --; U květinářky --; Ulice de Buci nyní... --; Barbara --; Epopej --; Lidský vzmach --; Picassova procházka --; Náměstí Carrousel --; Ta láska --; Nazdařbůh jako ptáci --; Kytice --; Lázně --; Něžná a nebezpečná tvář lásky --; Líbej mě --; Láska mě stvořila --; Stíny --; Zvuky noci --; Není se čeho bát --; Píseň čističů bot --; Strážce majáku má ptáky příliš rád --; Jako zázrakem --; Píseň sklenáře --; Potok --; Ještěrka --; Děti které se milují --; Oranže --; A stává se někdy metaři... --; Válka --; Každý rok... --; Vykřičený tenorek... --; Hyde Park... --; V Paříži... --; Když... --; Uprostřed léta --; Je-li život náhrdelník... --; Kdybych měl sestru.... --; Tím hůř --; Jezte na trávě... --; Jak sníte? Barevně... --; Když pámbu načapá... --; Víc než své básně... --; Krásný mladý čas --; Kdo je tvá sestra? --; Nemám život ani za sebou... --; Mrtvé listí --; Je to v háji!... --; Seina potkala Paříž; Doslov /

Lístek

MARC
Náhledy
Pro tebe, má láskoPro tebe, má lásko