Kniha

Přivítat pondělí

Vydání: Ztichlá klika 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 24183

Soubor veršů českého básníka, prozaika a esejisty Petra Krále je filozofickou úvahou o dnešním světě, napsanou charakteristickým autorovým rukopisem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Přivítat pondělí

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V šesti oddílech se Petr Král zamýšlí nad prostředím, v jehož půdorysu se současný člověk ocitá. Je tady předevím oblast městské zástavby, která patří mezi autorova stěžejní témata. Právě v těchto aglomeracích člověk nachází jak pustotu, tak i naplnění svého soukromého údělu, navíc se tu mnohdy odehrávají historické události, jejichž součástí se stává. Petr Král se také projevuje jako bystrý komentátor lidských životů, ponořující se co nejhlouběji do nitra lidského jedince a uplatňující při tomto pozorování smysl pro detailní záběr. Tato zkoumání pak provádí výsostnou básnickou formou, v níž verš často nese silný prozodický akcent podpořený navíc výraznou meditativní úvahou a ústící do etické pointy.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKrál, Petr
NázevPřivítat pondělí
AutorPetr Král
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelZtichlá klika
Rok vydání2013
Rozsah108 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran108
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-904641-4-8
Cena130
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiOtisky --; Přistihnout se --; Snad --; Značky --; Krátce --; Ve sklenici --; Zčernalý --; Noční život --; Před zavřenými vraty... --; Z vlaku --; Vlak staví ve Stodolní --; Aréna --; Návrat --; Celý dům --; Do větru --; Vystaven jasným čelem... --; Úleva --; Dál hledat třaslavé... --; Tady --; Je tu --; Do města --; Ze světa --; Jdeme --; Vprostřed Loretánského náměstí...; Přivítat pondělí --; Jak u Anděla letmo žehnám... --; Zatáčka --; Hloubka dne --; Aréna --; Sezóny --; Chodby --; "Odlet ptáků"... --; Přistání --; Čtvrť --; U okna s budíkem --; Včera, v noci, ráno --; Létavice --; Mimo epopej --; Tam --; Míry --; Stav k dnešnímu dni --; Vyrážíme --; Znovu paf... --; Bušení na letní den --; Kolokvium --; Délka odpolední --; Zemský ráj --; Z vlaku --; Jinam --; Česna --; Příboj --; Vidíš --; Hned po ránu vhozen --; Na dosah --; A teď --; Okno

Lístek

MARC