Kniha

Přímluva za dnešní dobu a další příběhy z let 2010-2013

Vydání: Galén 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 70542

Devadesát fejetonů českého hudebníka a publicisty z let 2010-2013, otištěných na stránkách Týdeníku Rozhlas, zachycuje kulturní a politickou atmosféru naší doby, ale popisuje také zážitky autora z cest po světě.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Přímluva za dnešní dobu a další příběhy z let 2010-2013

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jan Burian - český básník, prozaik, skladatel a písničkář, ale také cestovatel a autor televizních rozhovorů a dokumentů - si všímá jevů typických pro současné kulturní, politické a společenské dění. Ve svých krátkých fejetonech se zamýšlí nad životem naší společnosti. Vzhledem ke svému intelektuálnímu založení a boji proti konzumní kultuře sleduje zvláště jevy, které si zaslouží kritiku - ať už se jedná o politiku, média, kulturní počiny či způsob života. Zvláštní pozornost je věnována také Burianovým zážitkům z cest po celém světě (zvláště z cest na Island, Balt či do Portugalska).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBURIAN, Jan
NázevPřímluva za dnešní dobu a další příběhy z let 2010-2013
AutorJan Burian
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelGalén
Rok vydání2013
Rozsah214 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran214
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7262-964-0
Cena290
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiZpráva z nemocnice --; Mezi psem a vlkem --; Vodoléčba --; Ruské dny --; Pozdrav z lázní --; Kus masa --; V čekárně s Rayem Bradburym --; Týden plný nadšenců --; Duševní choroby - základ státu! --; Jeseník je blízko --; Osmdesát procent --; Bystřice, Bílovec, Horažďovice... --; Ještě k státnímu svátku --; Jak jsme (ne)drželi státní smutek --; Nej --; Nejprodávanější deska --; Můj život s Mertou --; Zpěvník Přemysla Ruta --; Jak je důležité míti Luboše --; Písnička je křehká věc --; Písně roku --; Zpráva o dvou světech --; Mecenáši a sponzoři --; Nejasné a nespolehlivé --; Přímluva za hudbu --; Vzpomínka na jeden pláč --; Táboráček plápolá --; Zlý sen (o jedné výstavě) --; Setkání s normálním člověkem --; Jeden za všechny! --; Islandské nadechnutí --; Země jako každá jiná --; Islandská voda --; Dvě možnosti --; V kině na statku --; Nové trendy v ruchu cestovním --; Turisté v zemi pokladů --; Islandská revoluce --; Polovzdělanci --; O kanárkovi a jiném ptactvu --; Nepsat o stávce --; Ti, jejichž jméno se nesmí vyslovit --; Fotbal patří rozhlasu! --; Nebezpečný rohlas --; Proč nechci volit prezidenta --; Divný den jako sen --; Pozdrav z Rujany --; Z lodní četby --; Lví silou, vzletem sokolím --; Gotland existuje --; Do lesa --; Návrat ze Severu --; Moje saudade --; O zeleném klínu --; Tři rychlosti --; Na výletě po sto letech --; Na hřbitově v El Calafate --; Lest, nebo čest? --; Pražský chodec Dušan Pálka --; Lucerna je jen jedna --; Vzpomínka na matku --; Já su Pražák --; Bratislavské zastaveníčko --; Jiná Čína --; Odpověď Evě --; Nevýroční vzpomínka --; Vzhůru do minulosti! --; Vyznání publiku --; Přímluva za humor --; Zúčastněný pozorovatel --; První pomoc --; Vyznání šachisty --; Chvála starších kamarádů --; Vyznání kavárenského povaleče --; Klap, klap, klap... --; O slávě --; Chvála odmítání --; Ve sklepě --; Co se mi tady může stát? --; Pravdivá zpráva o Přední Kopanině --; Konec světa --; Šťastnou cestu! --; Ještě je naděje --; Na Měsíci --; Naše filozofie --; Vlastenci --; Nebýt jako oni --; Přímluva za dnešní dobu --; Co budeme dělat? --; O našem kocourovi

Lístek

MARC