Kniha

Pražský charismatograf

Vydání: Pistorius & Olšanská 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22368

Druhá sbírka veršů básníka a textaře Miroslava Klímy, nacházející inspiraci v proměnlivých náladách pražské metropole, je doplněná bohatým fotografickým doprovodem reklamního grafika Martina Poše.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pražský charismatograf

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

"Charismatograf" je přístroj, který oběma autorům napomáhá sledovat a pozorovat puls hlavního města. Tento pomyslný aparát reprodukuje verše a barevné snímky, jejichž cílem je přiblížit pražskou atmosféru z nejrůznějších úhlů pohledu. A tak se setkáváme s Prahou zachmuřenou a nevlídnou, kterou bloudí beznadějné postavy, s Prahou plnou kvílejících sanitek a bezútěšných panelákových staveb, s Prahou, na jejímž okraji nestojí tak jako v centru velkolepé chrámy, ale jenom rozleptané zdi omšelých kostelíků. I tato neradostná místa a osudy jsou však nedílnou součástí magického prostředí a i přes prvotní nevábné dojmy mohou přinést očišťující prozření. Neboť i tady existuje až bolestná "primitivná bytostná touha žít", i tady nastanou chvíle, kdy mraky, byť jen na vteřinu, "propálí slunce."

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKLÍMA, Miroslav
NázevPražský charismatograf
Autor[verše] Miroslav Klíma, [fotografie] Martin Poš
Autor textuPoš, Martin
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPříbram ; Panenské Břežany
Země vydáníČesko
NakladatelPistorius & Olšanská; Vědeckotechnický park Panenské Břežany
Rok vydání2013
Rozsah110 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry22 cm
Počet stran110
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87053-94-2
Cena189
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiJaro v Opatovické --; Melodrama o třech větách --; Prázdné byty --; Někdy --; Sněží --; Narozeniny karlínské panny --; Hej! --; Léto 1219 --; Spřádám --; Navzdory --; Za ruce a za nohy --; Den sedmý --; Cirkus bude --; Vlastně není o čem --; I. P. Pavlova --; Divide et impera --; Exit Březiněves --; Noční proud --; Dva v jednom --; Viktorko --; Hladová --; Na cestě do Dejvic a zpátky --; Co krok --; Jdu do ulic --; Na Malém náměstí --; V Grébovce --; Noc --; Trnkobraní --; Víla --; Joachimská --; Letem Letnou --; Praha --; XXXXX --; Za radnicí --; Podzim ve Vokovické --; Oléo --; 15:49 --; Týden na ulici --; Dopisy dětem

Lístek

MARC