KnihaDigitalizovaný titul

Pražské sochy, pomníky a jiné kamenné památky

Vydání: Česká geologická služba 2018 | Jazyk: čeština | Signatura: D 24703

Kniha se zabývá minulostí a současností kamenosochařských děl, která zdobí náměstí, ulice, parky, sady a jiná volně přístupná prostranství hlavního města Prahy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pražské sochy, pomníky a jiné kamenné památky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jde o sochy, pomníky, světecké, morové a pamětní sloupy, boží muka, obelisky, kandelábry, kašny a fontány, které jsou v památkářské praxi označovány za drobné památky. Nejstarší z nich jsou z první poloviny 17. století, z doby pobělohorské, nejmladší z počátku 21. století. Z jejich neobyčejného množství je pozornost věnována prakticky všem z historického jádra města zahrnutého v Pražské památkové rezervaci, z území mimo ni jen těm nejvýznamnějším. Vedle základních informací jsou uváděny i ty často opomíjené, tedy kým a z jakého druhu kamene bylo dílo zhotoveno. Kniha je prvním dílem, které se této problematice v takové šíři věnuje. Měla by tak sloužit nejen historikům umění a památkářům, ale i restaurátorům a v neposlední řadě i obyvatelům a návštěvníkům Prahy. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíRybařík, Václav
NázevPražské sochy, pomníky a jiné kamenné památky
Podnázevminulost a současnost pražských kamenných soch, pomníků, sloupů, božích muk, obelisků, kandelábrů, kašen a fontán
AutorVáclav Rybařík
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelČeská geologická služba
Rok vydání2018
Rozsah210 stran
Durata
Vybaveníilustrace (převážně barevné)
Rozměry25 cm
Počet stran210
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.> Anglické a německé resumé
ISBN978-80-7075-937-0
Cena319
Obsahová char. "OCH"D5b3b
Obsah OCHuPražské sochařství. Pražské sochy a pomníky. Pražské sloupy a obelisky. Pražské pamětní desky. Pražské zvony a zvonice. Pražské kašny. Pražské mincovnictví.

Lístek

MARC