Kniha

Pražské interiéry

Vydání: Orbis 1973 | Jazyk: čeština | Signatura: S 7901

Obrazová publikace s úvodním uměleckohistorickým pojednáním odhaluje krásu a rozmanitost sochařské, malířské a štukatérské výzdoby pražských interiérů různých historických období.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pražské interiéry

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Monotematická výpravná publikace se 170 celostránkovými černobílými i barevnými fotografiemi Josefa Ehma odhaluje krásu a rozmanitost sochařské, malířské a štukatérské výzdoby pražských uměleckohistorických interiérů od předrománského období po secesní sloh na začátku 20. stol. V knize se setkáme s vnitřky kostelů a klášterů, šlechtických paláců, měšťanských domů i veřejných budov, v řadě případů veřejnosti nepřístupných. Obrazovou část provázejí výklad výtvarné podoby i významu pražského umělecky a slohově řešeného interiéru v kontextu celkového vývoje osmi století a katalog vyobrazení, jejichž autorem je významný kulturní a umělecký historik Emanuel Poche. - Souhrny a katalog v ruš., něm., angl. a fr.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíEHM, Josef
NázevPražské interiéry
PodnázevPražskije interjery = Prager Interieure = Prague interiors = Les Intérieurs de Prague
AutorFot. J. Ehma, úvod, uměleckohistorické pojednání, katalog a popisky k ilustr. naps. Emanuel Poche Emanuel Poche ; fotograf Josef Ehm
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelOrbis
Rok vydání1973
Rozsah100 s., 155 čb. fot., 16 barev. fot.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran100
Doprovodný materiál
Název edicePragensia
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5b3a
Obsah OCHuPražská architektura a urbanismus. Architektonický vývoj Prahy. Pražské stavební památky. Pražská domovní znamení.

Lístek

MARC
Náhledy
Pražské interiéryPražské interiéryPražské interiéryPražské interiéry