Kniha

Pražská zima

Vydání: Argo 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: G 14007 | Chci jiné vydání

Pražská zima líčí jedno z klíčových období československých dějin, léta 1937-1948. Paralelně knížka vypráví osobní příběh Madeleine Albrightové a její rodiny.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pražská zima

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obsáhlá publikace sleduje dvanáct let vývoje Československa v bohatých evropských i celosvětových souvislostech tragické doby (nástup nacismu v Evropě, okupace českých zemí, první poválečná léta). Druhou, stejně důležitou linii vyprávění tvoří osudy rodiny českého diplomata Josefa Korbela, otce budoucí ministryně zahraničí USA. Korbelovi uprchli v předvečer druhé světové války z Československa, válečná léta přečkali v Anglii, po roce 1945 působil Josef Korbel opět v čs. diplomatických službách. V roce 1948 Korbelovi podruhé opustili z politických důvodů Československo a usadili se v USA. Tragický kontrapukt tvoří v knize příběh té části rodiny, která zůstala v Protektorátu a o jejímž osudu se autorka dozvěděla teprve nedávno (část příbuzných zahynula za druhé světové války v nacistických koncentračních táborech). Při psaní vycházela Albrightová z vlastní badatelské a politické erudice, rodinných vzpomínek a písemností či svědectví pamětníků.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíALBRIGHT, Madeleine Korbel
NázevPražská zima
Podnázevosobní příběh o paměti, Československu a válce (1937-1948)
PřekladatelVrba, Tomáš
Autor textuAlbright, Madeleine Korbel; Woodward, William
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2012
Rozsah439 s.
Durata
Vybavenífaksim., fot., mapy
Rozměry24 cm
Počet stran439
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-0714-2
Cena448
Obsahová char. "OCH"G3a+
Obsah OCHuVnitřní politika a vnitropolitické události na území společného státu Čechů a Slováků do roku 1992. ČSR. ČSSR. ČSFR. Oborové slovníky, encyklopedie, bibliografie. Osobnosti. Dějiny.

Lístek

MARC
Náhledy
Pražská zimaPražská zima