Kniha

Prahou včerejška i dneška

Vydání: Orbis 1965 | Jazyk: čeština | Signatura: S 3904 | Chci jiné vydání

Album černobílých snímků architektur, interiérů, ulic, náměstí, zahrad a zákoutí staré i současné Prahy 60. let 20. stol. s doprovodnou uměleckohistorickou statí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Prahou včerejška i dneška

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Přepracované a rozšířené vydání fotografické publikace obsahuje 274 fotografií Josefa Ehma doplněných úvodní statí historika umění Emanuela Poche věnovanou stavebnímu vývoji města a výtvarným hodnotám jeho historických i moderních stavebních památek (ve formě průvodce začínajícího na Hlavním nádraží a končícího Národním památníkem na Vítkově a sídlištěm Invalidovna). - Resumé a popisky vyobrazení též v ruš., něm., angl. a fr. - Oproti prvnímu vydání chybí vícejazyčný katalog vyobrazení se základními údaji o zachycených objektech.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPOCHE, Emanuel
NázevPrahou včerejška i dneška
AutorNaps. Emanuel Poche ; Fotografoval Josef Ehm
Vydání2. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelOrbis
Rok vydání1965
Rozsah95 s., 274 fot
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran353
Doprovodný materiál
Název edicePragensie
Poznámka
Cena128
Obsahová char. "OCH"D5c1
Obsah OCHuPražské pamětihodnosti. Soupisy a místopisné popisy pražských památek (celá Praha). Cestopisy o Praze a zeměpis Prahy. Obrazové a fotografické publikace Prahy s místopisným komentářem. Letecké snímky Prahy.

Lístek

MARC
Náhledy
Prahou včerejška i dneškaPrahou včerejška i dneškaPrahou včerejška i dneškaPrahou včerejška i dneškaPrahou včerejška i dneškaPrahou včerejška i dneška