Kniha

Prahou Franze Kafky

Vydání: Albatros 2008 | Jazyk: čeština | Signatura: D 18346

Průvodce po místech, která jsou v Praze spojena s osobou Franze Kafky. Nahlédnutí do života Kafkovy rodiny a citace výroků osob, které Kafku znaly.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Prahou Franze Kafky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Známý literární historik a překladatel z němčiny J. Čermák se touto publikací vrátil k námětu své knížky Pražské vademecum Franze Kafky z roku 2005. Opět sleduje místa v Praze, která jsou spojena s F. Kafkou, s jeho dětstvím, studiemi, kariérou a literárním životem. Tentokrát však téma rozšířil a v osmi kapitolách nám dává nahlédnout též do Kafkových deníků (i deníků jiných osob) a do jeho Dopisu otci, z něhož hojně cituje. Vyprávění o místě je doplněno fotografií, stručnou historií stavby a také vyprávěním o Kafkově rodině, vztahu k otci, o jeho názorech a myšlenkách. Naopak zcela jsou vynechána jeho milostná vzplanutí. Poslední kapitola připomíná hrob Kafkovy rodiny a další pražské památky, jako Muzeum F. Kafky a Společnost F. Kafky.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČERMÁK, Josef
NázevPrahou Franze Kafky
AutorJosef Čermák
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAlbatros
Rok vydání2008
Rozsah54 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry16 x 17 cm
Počet stran54
Doprovodný materiál
Název edicePrahou slavných osobností
Poznámka
ISBN978-80-00-02180-5
Cena179
Obsahová char. "OCH"D5b7
Obsah OCHuPražská literatura a jazykověda. Literární toulky Prahou. Spisovatelé spjatí s Prahou (vzpomínky osobností). Pražské literární kavárny. Pražský slang a výslovnost.

Lístek

MARC