Kniha

Praha před osmdesáti lety

Vydání: Orbis 1960 | Jazyk: čeština | Signatura: E 4434

Záznam vzpomínek pražského rodáka L. K. Žižky, který vyrůstal v Praze v 70. letech 19. století. Vzpomínky na starou Prahu a staropražský domácí i společenský život.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Praha před osmdesáti lety

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Vzpomínky pražského knihkupce a publicisty L. K. Žižky zaznamenala spisovatelka Helena Dvořáková. L. K. Žižka vyrůstal v 70. letech 19. století na Starém Městě v blízkosti Mariánského náměstí. V knížce vzpomíná na podobu města na konci 19. století. S čtenářem prochází uličkami staré Prahy a vypráví o tom, jak to tam v dobách jeho mládí bývalo. Jeho vzpomínky se vztahují nejen k uličkám, rynkům, pláckům, ale zahrnují také tržiště, krámy, živnosti, pražské sady, poutě, slavnosti. Druhá polovina knihy je věnována staropražskému společenskému životu, české kuchyni, dobovému odívání, zvykům v průběhu církevního roku. Staropražskou atmosféru dokreslují dobové fotografie dnes již zbořených objektů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŽIŽKA, Leoš Karel
NázevPraha před osmdesáti lety
AutorLeoš Karel Žižka ; S autorem hovořila a literárně zprac. Helena Dvořáková ; Ilustr. Rostislav Michl
IlustrátorMichl, Rostislav
Autor textuDvořáková, Helena
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelOrbis
Rok vydání1960
Rozsah292 s., 48 fot
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran292
Doprovodný materiál
Název edicePragensia
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5b2
Obsah OCHuPražský kulturní a společenský život. Atmosféra pražských kaváren a pohostinství. Pražské senzace a kuriozity. Cizinci v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Praha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti letyPraha před osmdesáti lety