KnihaDigitalizovaný titul

Praha poetická

Vydání: Olympia 1990 | Jazyk: čeština a jiný | Signatura: D 11061

Umělecké, poeticky laděné fotografie zachycují pražské památky ve starém centru města, život kolem Vltavy, pražské hřbitovy nebo detaily architektury.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Praha poetická

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Fotografická publikace přináší velmi poetické barevné i černobílé fotografie Prahy. Fotograf J. Macht zachytil hlavně poezii starého centra města, okolí Vltavy, ale i malostranská zákoutí nebo Pražský hrad. Kromě celkových pohledů zde nalezneme i zajímavé detaily architektury, jako jsou domovní znamení, lucerny, portály, kování. Zařazeno je i několik snímků z interiérů budov. Atmosféru fotografií vytvářejí záběry se západem Slunce, v mlze, po dešti, v noci. Některé fotografie zachycují i pražskou přírodu nebo pražské hřbitovy. Závěrečný seznam fotografií je v ruštině, němčině, angličtině, francouzštině a italštině.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíMACHT, Jiří
NázevPraha poetická
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelOlympia
Rok vydání1990
Rozsah125 s.
Durata
Vybavení57 čb. a 58 barev. fot.
Rozměry26 cm
Počet stran125
Doprovodný materiál
Název ediceRodné kraje : Edice obrazových publikací ;
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Cena70
Obsahová char. "OCH"D5b3f
Obsah OCHuPražská fotografie a film. Praha a Vltava v umělecké fotografii (pražské imprese, historické fotografie Prahy). Filmové umění v Praze. Pražská kina.

Lístek

MARC
Náhledy
Praha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetickáPraha poetická