Kniha

Práce s mraky

Vydání: Dauphin 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22260

Pátá básnická sbírka českého psychiatra, jejíž výraznou součástí je výtvarný doprovod Adrieny Šimotové, obsahuje verše, které vznikaly v letech 2006-2007.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Práce s mraky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Michálkovy texty jsou rozprostřeny na miniaturním prostoru a rozloženy do dvou základních oddílů, z nichž úvodní ("Nedopatření a ztráty") má hned dvě samostatné části. V první autor nejspíše vychází ze zážitků své klinické praxe a významné místo zde připisuje přístrojům, které udržují člověka při životě; ve druhé ("Vítr na Krétě") pak Maršálek líčí své postřehy nejen z návštěvy tohoto středomořského ostrova, ale zachycuje tu třeba i dojmy z Prahy a Benátek. Celou druhou část textů pak tvoří básnická skladba "Leda pach chapadel", k níž autora inspirovaly život a dílo rakouského hudebního skladatele Albana Berga.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíMARŠÁLEK, Michal
NázevPráce s mraky
Podnázev(2006-2007)
AutorMichal Maršálek ; v doprovodu kreseb Adrieny Šimotové
IlustrátorŠimotová, Adriena
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelDauphin
Rok vydání2012
Rozsah61 s.
Durata
Vybaveníil., portréty
Rozměry15 x 23 cm
Počet stran61
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7272-403-1
Cena498
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiNedopatření a ztráty --; Vítr na Krétě --; Leda pach chapadel; Místo na přístroje --; Stín řeči --; Setrvačnosti --; Poledne --; Zvuky --; Z Karlova mostu --; Odebírání pouště --; Benátky --; Život na fotografiích --; Demence --; Bývalá závěj --; Noc, bod nula --; Trať v horách --; Vlak a spěch --; Hranice viaduktu --; S můrou --; Tak --; Čekání na strom --; Lekce z Van Gogha --; Práce s mraky --; Prolog --; Světlo nemocnice --; Skladatel a mouchy --; Události --; Na dosah --; Práce na opeře --; Stav před dokončením --; Dialog jednoho hlasu --; Vzkaz --; Zpráva z mrtvého bodu --; Ale --; O umění --; Particello --; Moucha před přistáním --; Premiéra v únoru 1979 - kruh se uzavírá --; Epilog

Lístek

MARC