Kniha

Pověsti českých hradů a zámků

Vydání: Jos. Hokr 1934 | Jazyk: čeština | Signatura: I GD 1337

Soubor obsahuje první řadu převyprávěných pověstí z českých hradů a zámků z pera známého meziválečného spisovatele a pedagoga.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pověsti českých hradů a zámků

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha umožňuje čtenáři seznámit se blíže s atmosférou řady českých hradů, zámků a tvrzí pomocí starých příběhů o jejich zvláštnostech a o osobnostech, které v nich žily. Každou zmíněnou lokalitu uvádí krátké shrnutí jejích osudů dovedené až do 30. let 20. stol. a dobová ilustrace, nejčastěji z poloviny 20. stol. Pověsti pocházejí nejen z klasického fondu Kosmovy kroniky, ale také z husitské a rudolfínské doby a zalidňují je nejen historické, ale rovněž nadpřirozené bytosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPAVEL, Josef
NázevPověsti českých hradů a zámků
AutorJosef Pavel ; [perokresby hradů a dějové výjevy Josef Kočí]
IlustrátorKočí, Josef
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydánícs
NakladatelJos. Hokr
Rok vydání[asi 1934]
Rozsah246, [7] s., fot.
Durata
Vybaveníil., [11] s. obr. příl.
Rozměry27 cm
Počet stran246
Doprovodný materiál
Název ediceNaše vlast ;; Řada první
Poznámka
Obsahová char. "OCH"X1c2
Obsah OCHuBáje. Legendy. Pověsti. Bajky. Pohádky (jako literární žánr). Lidová slovesnost. Moderní slovesná folkloristika.
Název dílčí částiHrad pražský --; Vyšehrad --; Zbraslav --; Karlův Týn --; Tetín --; Žebrák a Točník --; Libštejn --; Kaceřov --; Rabštejn --; Krakovec --; Krivoklat --; Lány --; Smečno --; Hvězda --; Levý Hradec --; Okoř --; Budeč --; Melnik --; Stará Boleslav --; Poděbrady --; Kutná Hora --; Šternberk --; Konopiště --; Křepenice --; Orlík --; Zvíkov --; Březnice --; Valdek --; Radyně --; Krasíkov --; Přimda --; Cheb --; Loket --; Andělský hrad --; Hasištejn --; Krupka --; Supí hora --; Košťálov --; Hazmburk --; Kamýk --; Střekov --; Kalich --; Doksy --; Bezděz --; Houska --; Kokořín --; Mladá Boleslav --; Kost --; Trosky --; Hrubá Skála

Lístek

MARC
Náhledy
Pověsti českých hradů a zámkůPověsti českých hradů a zámkůPověsti českých hradů a zámkůPověsti českých hradů a zámků