Kniha

Posvátná místa království českého (Díl 4,)

Vydání: 1910 | Jazyk: čeština | Signatura: D 806/4

Ilustrovaný církevní místopis se stručnými popisy sakrálních staveb a jejich vnitřního zařízení z počátku 20. stol. členěný na několik částí podle vikariátů (územních jednotek římskokatolické církve zahrnujících několik farností) Pražské arcidiecéze.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Posvátná místa království českého
                        (Díl 4,)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Čtvrtý svazek místopisu je věnován území tehdejších vikariátů Kolínského (Dobřichov, Cerhenice, Pečky, Drahobudice, Dolní Chvatliny, Kolín, Starý Kolín, Kouřim, Skalice, Třebovle, Křečhoř, Chocenice, Lošany, Velký Kbel, Zibohlavy, Voděrady, Mančice, Malotice, Nová Ves, Ohaře, Ovčáry, Rýchory, Plaňany, Vrbčany, Žabonosy, Ratěnice, Sány, Svojšice, Poboří, Veltruby, Zásmuky) a Rokycanského (dnešní okresy Rokycany, Plzeň-sever a Plzeň-jih: Čížkov, Dožice, Dýšina, Chválenice, Nezvěstice, Žákava, Planiny, Lohovice, Mešno, Mirošov, Chylice, Nové Mitrovice, Osek, Volduchy, Spálené Poříčí, Prusiny, Radnice, Chomle, Přívětice, Rokycany, Hřešihlavy, Vojenice, Skořice, Stupno, Šťáhlavy, Štěnovice, Těnovice, Číčov, Újezd sv. Kříže, Zvíkovec). Lokality jsou v rámci vikariátů řazeny abecedně, svazek je vybaven rejstříkem míst a osob.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPODLAHA, Antonín
NázevPosvátná místa království českého
PodnázevDějiny a popsání chrámů, kaplí, posvátných soch, klášterů i jiných pomníků katolické víry a nábožnosti v království Českém
Označení a číslo částiDíl 4,
Název částiVikariáty: Kolínský a Rokycanský
AutorAntonín Podlaha
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Nakladatel
Rok vydání1910
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran319
Doprovodný materiál
Název ediceDědictví Svatojanské ;; Arcidiecese Pražská
Poznámka
Cena2600
Obsahová char. "OCH"D2a
Obsah OCHuDějiny Českých zemí do roku 1918. České kulturní dějiny (celkově).

Lístek

MARC