KnihaDigitalizovaný titul

Popsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácj

Vydání: Špinka 1835 | Jazyk: čeština | Signatura: H 126

První česky psaný průvodce po Praze z r. 1835 seznamuje s historií a památkami města a přináší i praktické údaje o Praze 30. let 19. stol.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Popsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácj

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Průvodce seznamuje vážené a vlastimilovné Pražany a další krajany s historií města, přináší základní faktografické údaje (příroda, podnebí, obyvatelstvo, vnitřní uspořádání, obchod a průmysl), upozorňuje na nejvýznamnější ulice a objekty (včetně stravovacích zařízení a lázní), nabízí několik námětů na procházky po městě a stručně informuje i o tehdejších předměstích a okolních obcích. Řada údajů přibližujících Prahu 30. let 19. stol. je součástí dodatku (adresář dobročinných a vzdělávacích ústavů, vědeckých a kulturních zařízení, úřadů, církevních institucí, firem a poštovních úřadů; doprava vozy a dostavníky; seznam domů historického čtyřměstí podle čísel popisných).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíZAP, Karel Vladislav
NázevPopsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácj
Autor textuZap, Karel Vladislav
Vydání
Měřítko
Místo vydáníW Praze
Země vydáníČesko
NakladatelŠpinka
Rok vydání1835
Rozsah6, 346 s.
Durata
Vybavení2 mědiryt.
Rozměry14 cm
Počet stran346
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5c1
Obsah OCHuPražské pamětihodnosti. Soupisy a místopisné popisy pražských památek (celá Praha). Cestopisy o Praze a zeměpis Prahy. Obrazové a fotografické publikace Prahy s místopisným komentářem. Letecké snímky Prahy.

Lístek

MARC
Náhledy
Popsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácjPopsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácjPopsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácjPopsánj kr. hlawnjho města Prahy pro cizince i domácj