Kniha

Pokoj č. 13

Vydání: Nakladatelství XYZ 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 60912

Český editor a překladatel shromáždil v knize jedenáct strašidelných povídek anglických a irských autorů 2. poloviny 19. století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pokoj č. 13

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Povídky svým stylem odpovídají době, ve které byly vytvořeny; horor v dnešním chápání je odlišný žánr, zde jde v pravém slova smyslu o povídky strašidelné. Jsou dokonale napsané a vyvolávají ve čtenáři napětí, kdy je zjitřena jeho obrazotvornost, protože jde o příběh s tajemstvím, které není jednoznačně odhaleno a je na čtenáři, jak si příběh vyloží. Jsou to ve většině případy zločinu a trestu, někdy je postava pachatele a oběti vzájemně zaměnitelná. Autoři jsou vesměs čtenářům známi z dřívější četby, někdy ale jméno v tomto žánru překvapí (např. Jerome Klapka Jerome).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHANÁK, Jiří
NázevPokoj č. 13
Autor textuJames, M. R.; Riddell, J. H.; Stoker, Bram; Gilbert, Rosa M.; Freeman, Mary Eleanor Wilkins; Wharton, Edith; Harvey, William Fryer; Jerome, Jerome K.; Le Fanu, Joseph Sheridan; Nesbit, E.
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelNakladatelství XYZ
Rok vydání2009
Rozsah229 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran229
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7388-219-8
Cena249
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiStíny na zdi /; Srpnové dusno /; Školní historka /; Pokoj číslo 13 /; Partner k tanci /; Zlolajný kapitán Walshawe z Waulingu /; Hrůza v Hurly Burly /; Fialový automobil /; Dveře dokořán /; Soudcův dům /; Šedivá obálka /

Lístek

MARC