Kniha

Pohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v Praze

Vydání: Národní muzeum Praha 1988 | Jazyk: čeština | Signatura: JC 1723

Podrobný soupis dat o antropologickém materiálu získaném archeologickým výzkumem prostoru mezi dnešním nám. Republiky, Králodvorskou a Rybnou ulicí na Starém Městě v Praze.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v Praze

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Archeologický výzkum původního hřbitova kolem kostela sv. Benedikta, který v r. 1971 předcházel výstavbě obchodního domu Kotva, odkryl přes 800 hrobů, z nichž nejstarší jsou datovány do konce 11. nebo do samého počátku 12. stol., nejmladší pak pocházejí z posledních let 18. stol. Vyzvednutý antropologický materiál byl pracovníky Národního muzea laboratorně a odborně zpracován - obsáhlý soubor byl posléze rozdělen do 5 fází pohřbívání a poskytl cenná data, která přispívají k poznání tělesné povahy pražského obyvatelstva středověku a novověku. - Publikace popisuje historii a výzkum staroměstského bloku kolem kostela sv. Benedikta, sepisuje antropologický materiál z pohřebiště a obsahuje i soupis antropologických nálezů, metrické údaje o lebkách, statistické hodnoty v jednotlivých fázích pohřbívání. Publikaci pro odbornou veřejnost uzavírá souhrn v češ. a něm. a 13 obrazových příloh (nákresy pohřebiště, fotografie hrobů a nálezů).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHanáková, Hana
NázevPohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v Praze
AutorHana Hanáková ; Spolupracovali Hubert Ječný, Milan Stloukal
Autor textuJečný, Hubert; Stloukal, Milan
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelNárodní muzeum Praha
Rok vydání1988
Rozsah172 s., obr. příl.
Durata
Vybavenígraf, tab.
Rozměry
Počet stran172
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D4g4
Obsah OCHuArcheologie středověká.

Lístek

MARC
Náhledy
Pohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v PrazePohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v PrazePohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v PrazePohřebiště kolem bývalého kostela svatého Benedikta v Praze