Kniha

Poesie

Vydání: Argo 2003 | Jazyk: čeština | Signatura: B 20143 | Chci jiné vydání

Básnická sbírka slavného českého surrealistického malíře vyšla poprvé posmrtně v roce 1946 a je věnována problému lidské obraznosti a zkoumání vzájemných vztahů mezi slovem a obrazem.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Poesie

Další vydání

(3)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Současné vydání je oproti edici z roku 1946 doplněno několika reprodukcemi autorových výtvarných děl, aby mohl čtenář snadněji sledovat projevy Štýrského obraznosti a zkoumat některé mechanismy jeho tvorby.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŠTYRSKÝ, Jindřich
NázevPoesie
AutorJindřich Štyrský ; [obraz. doprovod vybr. a dosl. opatř. Jana Šmejkalová]
VydáníVyd. 2., v nakl. Argo 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2003
Rozsah67 s.
Durata
Vybavení15 obr.
Rozměry23 cm
Počet stran67
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7203-511-8
Cena289
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiSvět se stává stále menším --; Fragmenty; Hřbitov 1923 --; Světla v rumu --; Nejsou tu třešně ptáci a sítě --; Stále týž --; Cukřenka slánka a pepřenka --; Slepé medium v Louvre --; Jediná noc --; Listy ledu --; Hledal jsem popel v popelu --; Tlupa falešných trestanců --; Otvírám před vámi pět listů světa --; Zvláštní smrt ženy jednoho řezníka v okrese X --; V močálech --; Zhotovil jsem si skřínku --; Usínající mluví --; Chci aby se má řeč řítila čtyřmi proudy --; Slyšíš zvonečky u cíle? --; Ticho milují už jen harfy --; Emilie se ráda obnažovala --; Až z ní zbyla kostka pochybného margarinu --; Solveig --; Kámen --; Únava

Lístek

MARC
Náhledy
PoesiePoesie