KnihaDigitalizovaný titul

Pod střechami Prahy aneb co pražské domy vyprávějí těm, kdo nechtějí slyšet stále jen, že Hradčany jsou velebné, Národní divadlo skvělé, Prašná brána stará a Museum vynikající palác - což vše "stojí za vidění"

Vydání: Nová osvěta 1946 | Jazyk: čeština | Signatura: GC 16278

Fejetonisticky psané populárně historické pojednání o 52 známých i méně známých pražských domech a jejich slavných i nechvalně proslulých obyvatelích.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pod střechami Prahy aneb co pražské domy vyprávějí těm, kdo nechtějí slyšet stále jen, že Hradčany jsou velebné, Národní divadlo skvělé, Prašná brána stará a Museum vynikající palác - což vše "stojí za vidění"

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor vynechává na své podivuhodné pouti městem Prahu královskou i barokní a stranou nechává i nejznámější pražské pamětihodnosti. Vede čtenáře všedními místy, průchody a uličkami a zastavuje se před domy, jež jsou vesměs neznámými připomínkami dávných příběhů a historií a v nichž ožívají postavy a postavičky z kulturního a politického života Prahy 19. stol. Čtenáři se dostává poučení o kulturních a historických podrobnostech, s nimiž se v žádném "nepoetickém" průvodci Prahou nesetkává.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíKUZMA
NázevPod střechami Prahy aneb co pražské domy vyprávějí těm, kdo nechtějí slyšet stále jen, že Hradčany jsou velebné, Národní divadlo skvělé, Prašná brána stará a Museum vynikající palác - což vše "stojí za vidění"
Autor[Naps.] Kuzma ; il. Jaroslav Šváb
IlustrátorŠváb, Jaroslav
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelNová osvěta
Rok vydání[1946]
Rozsah262 s., 17 i. příl
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran262
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Obsahová char. "OCH"D5b2
Obsah OCHuPražský kulturní a společenský život. Atmosféra pražských kaváren a pohostinství. Pražské senzace a kuriozity. Cizinci v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Pod střechami Prahy aneb co pražské domy vyprávějí těm, kdo nechtějí slyšet stále jen, že Hradčany jsou velebné, Národní divadlo skvělé, Prašná brána stará a Museum vynikající palác - což vše "stojí za vidění"Pod střechami Prahy aneb co pražské domy vyprávějí těm, kdo nechtějí slyšet stále jen, že Hradčany jsou velebné, Národní divadlo skvělé, Prašná brána stará a Museum vynikající palác - což vše "stojí za vidění"