Kniha

Počátky českého národního obrození

Vydání: Academia 1990 | Jazyk: čeština | Signatura: D 11035

Syntetická, tematicky široce založená práce věnovaná první etapě dlouhodobého procesu vzniku novodobého českého národa - předpokladům a výchozí situaci českého národního obrození v poslední třetině 18. stol.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Počátky českého národního obrození

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kolektiv autorů se v 5 okruzích (Společnost, výroba a trh; Reformy osvícenského absolutismu; Lidová kultura; Sociální aktivita a ideologie lidu; Jazyk, kultura, věda a osvícenství) podrobně věnuje ekonomické, politické, společenské, ideologické i kulturní charakteristice české společnosti daného období. Text zformulovaný v encyklopedické stručnosti je doplněn kartogramy a obrázky, které názorně doplňují textové informace (často shrnují výsledky dlouhodobých výzkumů a původních badatelsko-analytických prací).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPOČÁTKY
NázevPočátky českého národního obrození
PodnázevSpolečnost a kultura v 70. až 90. letech 18. století
IlustrátorNavrátil, Jaroslav; Stehlík, Bohumil
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelAcademia
Rok vydání1990
Rozsah321 s., 12 s. fot. příl.
Durata
Vybavení137 obr.
Rozměry
Počet stran321
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-200-0061-5
Cena85
Obsahová char. "OCH"D2a5
Obsah OCHuNovověk (17. - 19.stol.). Absolutismus a osvícenství v letech 1620 - 1790. Počátky občanské společnosti a české národní hnutí do roku 1848 - 1849. Rozvoj občanské společnosti v českých zemích v letech 1860 - 1914.

Lístek

MARC
Náhledy
Počátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrozeníPočátky českého národního obrození