Kniha

Pirátské deníky

Vydání: Mladá fronta 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: D 18861

Barvité vyprávění o životě pirátů a bukanýrů působících v 2. polovině 17. století v Karibiku. Bohatě ilustrovaná edice textu, který vyšel prvně roku 1678.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pirátské deníky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Alexander Exquemelin se vydal roku 1666 jako nájemný sluha francouzské Západoindické společnosti na ostrov Tortuga (Velké Antily). Později se z existenční nouze přidal k bukanýrům, u nichž sloužil několik let jako lodní chirurg. Své dobrodružné zážitky vydal po návratu do Evropy tiskem - kniha záhy dosáhla vzhledem ke své čtivosti úspěchu a popularity. Exquemelin popisuje nejslavnější piráty a bukanýry své doby, jejich slavné akce, ale i přírodní podmínky a domorodé obyvatelstvo vybraných lokalit Karibiku. Velký prostor věnuje zejména neuvěřitelné pirátské dráze kapitána Henryho Morgana. Vlastní text doprovází množství ilustrací, mapek, historických vyobrazení a poutavých komentářů, které přibližují pirátské prostředí i zajímavé kulturněhistorické reálie doby.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíEXQUEMELIN, Alexander Olivier
NázevPirátské deníky
Podnázevpoutavé očité svědectví činů kapitána Morgana a dalších bukanýrů
AutorAlexander Olivier Exquemelin, Terry Breverton ; [z angl. orig. přel. Jana Kordíková]
PřekladatelKordíková, Jana
Autor textuBreverton, Terry
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMladá fronta
Rok vydání2009
Rozsah192 s.
Durata
Vybaveníil., fot., mapy, faksim.
Rozměry29 cm
Počet stran192
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-204-1974-3
Cena649
Obsahová char. "OCH"D1f1
Obsah OCHuNovověk (přelom 15. a 16. - 18.stol.) Kulturní, sociální, ekonomické a společenské změny středověké společnosti. Nizozemská revoluce. Evropská reformace (16. stol.). Katolická protireformace. Náboženské války. Válka třicetiletá. Anglická revoluce. Průmyslová revoluce. Boj britských kolonií v Americe za nezávislost. Vznik Spojených států. Absolutismus a osvícenství. Velká francouzská revoluce. Kultura a vzdělanost.

Lístek

MARC
Náhledy
Pirátské deníkyPirátské deníky