E-kniha

Perl pro zelenáče

Vydání: CZ.NIC 2018 | Jazyk: čeština

Stručný a čtivý průvodce světem interpretovaného programovacího jazyka Perl, s jehož pomocí lze snadno a rychle vytvářet jednoduché skripty i sofistikované kódy. Pro všechny (“líné, netrpělivé, ale sebevědomé”) programátory.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Perl pro zelenáče

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Perl je velmi elegantní, efektivní a snadno uchopitelný programovací jazyk. Jeho hlavní předností je možnost rychlé modifikace kódu bez nutnosti kompilace. Ostřílený vývojář jistě ocení benevolentní syntaxi, nedisciplinovaný nebo začínající programátor ale může v kódu napáchat nemalé chyby. I z toho důvodu není příručka vhodná k výuce programování. Autor vás nejprve seznámí s Perlem, základními datovými typy, příkazy a s laděním programů. Posléze se dostane k regulárním výrazům a asociativním polím a nakonec se zaměří na využití Perlu při tvorbě webových stránek a online databází. Nové vydání autor ještě aktualizoval o modul Moose a funkcionální programování.

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíSatrapa, Pavel
NázevPerl pro zelenáče
AutorPavel Satrapa
Vydání3. aktualizované a rozšířené vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelCZ.NIC
Rok vydání2018
Rozsah1 online zdroj (292 stran)
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry
Počet stran292
Doprovodný materiál
Název ediceCZ.NIC ;
Poznámka
ISBN978-80-88168-38-6; 978-80-88168-36-2; 978-80-88168-37-9
Obsahová char. "OCH"K2g1c
Obsah OCHuProgramování. Programovací jazyky. Operační systémy. Windows. MS-DOS. Databázové systémy. Hromadné zpracování dat. Komprimační programy. Rozhraní PC.

Lístek

MARC