Kniha

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

Vydání: BVD 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: D 22831 | Chci jiné vydání

Český překlad zprávy o atentátu na zastupujícího říšského protektora Heydricha (1942). Dokument sepsal roku 1959 na základě svých vzpomínek a dokumentů Heinz Pannwitz, jenž roku 1942 působil jako šéf zvláštní komise pro vyšetřování atentátu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Dokument zachycuje zajímavé okolnosti atentátu. Charakterizuje situaci v Protektorátu v období, které událostem v květnu roku 1942 předcházelo, popisuje provedení atentátu a podrobně komentuje postup vyšetřování a dopadení čs. zahraničních vojáků, kteří atentát provedli. Text dává nahlédnout do myšlení činitelů, kteří rozhodovali o odvetných opatřeních, zároveň přináší zajímavé postřehy o náladách a postojích české společnosti před atentátem a po něm. Zprávu do češtiny přeložil a vysvětlujícím úvodem opatřil Stanislav Berton (vlastním jménem Brzobohatý), badatel a spisovatel literatury faktu, jenž text získal od vdovy po H. Pannwitzovi. Publikace obsahuje zajímavou fotografickou přílohu: snímky zachycují současnou podobu pražských míst, která tvořila dějiště událostí souvisejících s atentátem.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPannwitz, Heinz
NázevPannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha
AutorHeinz Pannwitz ; z německého originálu přeložil a poznámkami doplnil Stanislav Berton
PřekladatelBerton, Stanislav
VydáníPrvní vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBVD
Rok vydání2016
Rozsah127 stran, 36 nečíslovaných stran obrazových příloh
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry16 cm
Počet stran127
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87090-97-8
Cena159
Obsahová char. "OCH"D2d
Obsah OCHuDějiny českých zemí v období let 1939 - 1945. Protektorát Čechy a Morava. Odboj proti fašismu (domácí i zahraniční). Exil. Exilová politická reprezentace.

Lístek

MARC