Kniha

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

Vydání: BVD 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: D 19937 | Chci jiné vydání

Český překlad zprávy o atentátu na zastupujícího říšského protektora Heydricha (1942). Dokument sepsal roku 1959 na základě svých vzpomínek a dokumentů Heinz Pannwitz, jenž roku 1942 působil jako šéf zvláštní komise pro vyšetřování atentátu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Dokument zachycuje zajímavé okolnosti atentátu. Charakterizuje situaci v Protektorátu v období, které událostem v květnu roku 1942 předcházelo, popisuje provedení atentátu a podrobně komentuje postup vyšetřování a dopadení čs. zahraničních vojáků, kteří atentát provedli. Text dává nahlédnout do myšlení činitelů, kteří rozhodovali o odvetných opatřeních, zároveň přináší zajímavé postřehy o náladách a postojích české společnosti před atentátem a po něm. Zprávu do češtiny přeložil a vysvětlujícím úvodem opatřil Stanislav Berton (vlastním jménem Brzobohatý), badatel a spisovatel literatury faktu, jenž text získal od vdovy po H. Pannwitzovi. Publikace obsahuje zajímavou fotografickou přílohu: snímky zachycují současnou podobu pražských míst, která tvořila dějiště událostí souvisejících s atentátem.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPANNWITZ, Heinz
NázevPannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha
AutorHeinz Pannwitz ; z německého originálu přeložil a poznámkami doplnil Stanislav Berton
PřekladatelBerton, Stanislav
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBVD
Rok vydání2011
Rozsah124 s., [36] s. fot.
Durata
Vybavení1 portr.
Rozměry17 cm
Počet stran124
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87090-48-0
Cena177
Obsahová char. "OCH"D2d
Obsah OCHuDějiny českých zemí v období let 1939 - 1945. Protektorát Čechy a Morava. Odboj proti fašismu (domácí i zahraniční). Exil. Exilová politická reprezentace.

Lístek

MARC
Náhledy
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha