Kniha

Pán v béžové limusině

Vydání: 1957 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 12572

Sbírka povídek mladé americké spisovatelky, ve kterých autorka velmi zdařile zachytila mnohostrannou, proměnlivou tvář Ameriky nedávných let.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pán v béžové limusině

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V povídkách se setkáváme s jejich nejrůznějšími představiteli. První povídka "Tam v údolí" je z druhé světové války, která zasáhla rušivě i do odlehlého údolí kdesi v Americe. Povídka "Visa do Ameriky" je o polských emigrantech, kteří čekají v Paříži na visa do Ameriky, nakonec poznají, kde je jejich místo a rozhodnou se vrátit se domů do Polska. "Jassie Jacksonová" je o obdivované zpěvačce blues, která však musí přes svoji slávu zemřít, protože její pleť je černá. V povídce "Pojistka" se dozvíme o manželech, kteří platí životní pojistku zpočátku proto, aby měli bezstarostný život, nakonec však právě ta jejich pojistka je připraví o všecko dědictví. "Zpívající Evangelista" je povídka o knězi.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSTEWART, Margaret
NázevPán v béžové limusině
AutorMargaret Stewart
Vydání
Měřítko
Místo vydání
Nakladatel
Rok vydání1957
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran136
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena20
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC
Náhledy
Pán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusiněPán v béžové limusině