KnihaDigitalizovaný titul

Paměti obce vršovické u Prahy

Vydání: Městské zastupitelstvo 1902 | Jazyk: čeština | Signatura: D 1827

Obsáhlá reprezentativní publikace ze začátku 20. stol. s obrazovým doprovodem shrnuje základní informace o poloze, dějinách, stavbách, ekonomických poměrech, školství, spolkovém a veřejném životě obce Vršovice.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Paměti obce vršovické u Prahy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Přetisk listiny obsahující rozhodnutí císaře Františka Josefa I. o povýšení obce na město. Vyobrazení a popis znaku Vršovic. Poloha Vršovic a předhistorické památky nalezené v okolí Botiče. Dějiny území od nejstarších dob do r. 1554, v letech 1554-1620 a 1620-1902. Hospodářské a majetkové poměry (pole, chmelnice, vinice, grunty, chalupy, mlýny). Duchovní život - vršovická fara a gotický kostel sv. Mikuláše (historie, popis, jmění). Paměti a rozvoj škol. Spolky řemeslníků a obchodníků, podpůrné, vzdělávací, dobročinné. Schematismus (adresy úřadů, kanceláří, ordinací apod., provozní doba a ordinační hodiny, jízdní řády). Seznam majitelů domů a domovních čísel dle stavu dne 1. 7. 1902. Seznam ulic s domovními čísly. Jmenný, místní a věcný rejstřík. - Statistické údaje, tabulky, citace a přetisky z archivních dokumentů, vyobrazení, fotografie a plánky v textu. Orientační plán Vršovic s uvedením čísel popisných domů v příloze.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíŠPLÍCHAL, Bedřich
NázevPaměti obce vršovické u Prahy
PodnázevVydané na oslavu povýšení obce této na město r. 1902
AutorSeps. Bedřich Šplíchal
Vydání
Měřítko
Místo vydáníVršovice
Země vydáníČesko
NakladatelMěstské zastupitelstvo
Rok vydání1902
Rozsah510 s., 8 příl.
Durata
Vybaveníobr., pl.
Rozměry
Počet stran510
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5c1j
Obsah OCHuPraha 10. Benice. Dolní Měcholupy. Dubeč. Hájek. Horní Měcholupy. Hostivař. Kolovraty. Královice. Křeslice. Lipany. Malešice. Michle. Nedvězí. Petrovice. Pitkovice. Strašnice. Šterboholy. Uhříněves. Vršovice. Záběhlice.

Lístek

MARC
Náhledy
Paměti obce vršovické u PrahyPaměti obce vršovické u Prahy