Kniha

Pád Rudolfa II.

Vydání: Brána 1995 | Jazyk: čeština | Signatura: D 11914 | Chci jiné vydání

Monografická historická práce o Rudolfovi II. zachycuje v širším historickém kontextu Evropy konce 16. stol. složitou osobnost tohoto panovníka.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Pád Rudolfa II.

Další vydání

(2)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Znalec českých dějin podává populárně koncipovaný portrét jednoho z nejpozoruhodnějších Habsburků mezi českými panovníky. Ukazuje jeho španělskou výchovu, umělecké záliby, jež vedly ke vzniku rozsáhlých uměleckých sbírek, později opět rozchvácených, a všímá si i působení vynikajících vědců na Rudolfově dvoře, jako byli Tycho Brahe, Johannes Kepler aj. Významnou pozornost věnuje kritickému údobí posledních let Rudolfovy vlády, charakterizovanému nástupem katolické protireformace, akcemi nekatolické stavovské opozice, mocenským zápasem v habsburském rodě i Rudolfovou postupující duševní chorobou. V kapitole Nebezpečné město se podrobně zabývá obrazem Prahy v době jejího růstu v evropskou metropoli. Značnou pozornost věnuje i Rudolfově sběratelské a mecenášské činnosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJANÁČEK, Josef
NázevPád Rudolfa II.
AutorJosef Janáček
Vydání2. vyd., v Bráně 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBrána
Rok vydání1995
Rozsah222 s., 8 s. barev. fotogr.
Durata
Vybavenífotogr.
Rozměry22 cm
Počet stran222
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-85946-13-0
Cena118
Obsahová char. "OCH"D2a4
Obsah OCHuRaný novověk (15. - 17.stol.). Léta 1400 - 1485. Husitství. České země v období stavovské monarchie v letech 1485 - 1620.

Lístek

MARC
Náhledy
Pád Rudolfa II.Pád Rudolfa II.Pád Rudolfa II.