Kniha

Orbis sensualium pictus

Vydání: Machart 2012 | Jazyk: více jazyků | Signatura: N 8987

Výbor z nejúspěšnější učebnice Jana Amose Komenského. Orbis sensualium pictus představuje nejdůslednější aplikaci didaktických názorů Komenského na jazykové vyučování, zároveň tvoří důležitý článek jeho pansofického úsilí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Orbis sensualium pictus

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Každá kapitola obsahuje stručný text a obrázek k probíranému tématu, přičemž text a obrázek jsou propojeny pomocí číselných odkazů. Komenský předpokládal využití svého díla nejen pro potřeby jazykové výuky, ale na mysli měl i ucelené používání Orbisu jako obrázkové knížky k prohlížení a seznamování dítěte se světem. Do předkládaného výboru byly zahrnuty především texty týkající se různých lidských činností a řemesel (např. zahradnictví, tkalcovství, krejčí, zedník, hrnčíř), dále lidské vlastnosti, vědní obory a různá náboženství. Vydání obsahuje původní latinský text, jeho český, německý, anglický a ruský překlad, obrazový doprovod tvoří dřevoryty z levočského (1685), norimberského (1658) a vratislavského (1667) vydání.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOMENSKÝ, Jan Amos
NázevOrbis sensualium pictus
Podnázevvýbor v jazyce latinském, českém, německém, anglickém, ruském
AutorJan Amos Komenský ; [přeložili Věra Höppnerová] ... et al. ; [k vydání připravili Naděžda Kvítková] ... et al.
PřekladatelHöppnerová, Věra
Vydání2. upr. a rozš. vyd., v nakl. Machart vyd. 1
Měřítko
Místo vydání[Beroun]
Země vydáníČesko
NakladatelMachart
Rok vydání2012
Rozsah223 s.
Durata
Vybaveníil., faksim.
Rozměry21 cm
Počet stran223
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87517-40-6
Cena299
Obsahová char. "OCH"N1b1
Obsah OCHuVyučování. Didaktika. Metodika. Speciální pedagogika (logopedie, somatopedie, psychopedie, etopedie, surdopedie, tyflopedie). Prostředí ve třídě. Vyučování cizích jazyků, e-learning. Sdělovací prostředky a informační technologie ve vyučovacím procesu. Výuka a výchovné programy jednotlivých předmětů. Vyučování speciálních skupin žáků. Výchova a výuka zdravotně postižených - dospělých i dětí.

Lístek

MARC
Náhledy
Orbis sensualium pictusOrbis sensualium pictusOrbis sensualium pictusOrbis sensualium pictus