Kniha

Ona místa

Vydání: Ryšavý 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22517

Básnická prvotina pětadvacetiletého autora, jenž se roku 2012 stal laureátem čtyřicátého ročníku Literární soutěže Františka Halase.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ona místa

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Básnický debut Pavla Zajíce se opírá především o motivy jeho rodného jihočeského kraje. Své toulky po těchto místech rozehrává autor ve stručných záběrech ve tvaru miniaturních útvarů, do nichž vkládá postřehy z důvěrně známých míst. Rybník a les, atmosféra polních cest i selských stavení jsou pro autora příležitostí, aby v lyrických tóninách, jež ovšem nesou znaky úsečného a a striktního vyjádření, zachytil proměny přírodních dějů v kulisách měnících se ročních období. Autorův verš vyniká především jakousi prudkostí filmových střihů, která dává jeho veršům dimenzi nehybného a ztrnulého prostoru, jenž je zachycen v konkrétní chvíli a momentu, kdy svět se náhle zastaví a pomyslné album prožitků je tak obohaceno o další fotografii.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíZAJÍC, Pavel
NázevOna místa
AutorPavel Zajíc
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelRyšavý
Rok vydání2013
Rozsah49 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry15 cm
Počet stran49
Doprovodný materiál
Název ediceEdice LSFH ;
Poznámka
ISBN978-80-7354-116-3
Cena90
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiOna místa; M. --; Jeníkovu --; V nevážnosti oddělujeme slova... --; Přemýšlela o rýmování... --; Kapky --; Zatáčky mlh... --; Zamkneme --; Oči lepící se na sousoší... --; Konec --; Přivřu se do normálních úvah... --; Postupoval mlhami... --; Připadám si, jako bych... --; Jde --; Ta --; Pojďme se tedy pozastavit... --; Sousedství --; Ano, já teď jen tak pro sebe --; Niterně on --; Teď nevím, zda mirabelky... --; Pacal --; Toto jsou hladiny rybníků... --; V rohu zahrady zasadil... --; Pohled do studovny --; Stud plnil rozcestí... --; Za poslední dobu, co pozoruji ptáky... --; U faráře --; Snuby --; Z čistého rána odkvétám... --; Jeho příběh --; Některé nástroje --; Konec léta --; Nepropásněme své chvíle...

Lístek

MARC