Kniha

Olive Kitteridgeová

Vydání: Jota 2021 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 97938 | Chci jiné vydání

Román držitelky Pullitzerovy ceny se odehrává v americkém maloměstě a představuje životní dramata jeho obyvatel. Spojujícím prvkem jednotlivých příběhů s hlubokým psychologickým vhledem je postava silné ženy Olive Kitteridgeové.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Olive Kitteridgeová

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obyvatelé amerického městečka Crosby prožívají svá traumata, starosti a složité vztahy ve třinácti jednotlivých příbězích. Všemi se vine jako jednotící prvek příběh Olive, bývalé učitelky, ženy silných emocí i sebekázně, hlubokého pochopení a životní síly. Olive není nijak kladnou hrdinkou - není ani milá ani půvabná, reaguje mnohdy impulsivně nebo panovačně, přesto je schopna dodávat lidem kolem sebe sílu svým pevným životním postojem a upřímností. Díky schopnosti hlubokého vcítění do duší a problémů ostatních a pochopením k okolnostem jejich příběhů je schopna nejen jasně vidět jejich situaci a někdy do ní i nenápadně účinně zasáhnout, ale i dospět k pochopení sebe sama, zvládat vlastní city a vyrovnat se s problémy vlastního života. Kniha, vyznačující se mistrnou psychologickou drobnokresbou, získala své autorce roku 2009 Pullitzerovu cenu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíStrout, Elizabeth
NázevOlive Kitteridgeová
AutorElizabeth Stroutová ; z anglického originálu Olive Kitteridge ... přeložila Libuše Čižmárová
PřekladatelČižmárová, Libuše
VydáníDruhé vydání
Měřítko
Místo vydáníV Brně
Země vydáníČesko
NakladatelJota
Rok vydání2021
Rozsah314 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran314
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7565-847-0
Cena348
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiLékárna --; Příliv --; Klavíristka --; Malý třesk --; Hladovění --; Jiná cesta --; Zimní koncert --; Tulipány --; Košík výletů --; Loď v láhvi --; Bezpečnost --; Trestný čin --; Řeka

Lístek

MARC