Kniha

Ohňostroj pražských barů a lokálů

Vydání: PROTIS 1995 | Jazyk: čeština | Signatura: D 11905

Vzpomínky architekta O. Nového zahrnují období od roku 1936 až do nedávné současnosti (80.léta) a provázejí nás více i méně proslulými pražskými lokály, bary a kluby, v nichž se odehrával společenský život více i méně známých osobností české kultury.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ohňostroj pražských barů a lokálů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Prahu, z níž už mnoho nezůstalo, v níž se toho ale mnoho zajímavého dělo, nám přibližují vzpomínky na více méně nevázané (ale i vážnější) zážitky generace, jejíž mládí přervala (a někdy i ukončila) válka, která se různým způsobem zapsala do naší kultury první i druhé poloviny 20. století. To, že se meziválečná avantgarda setkávala a mnoho ze svých aktivit realizovala po kavárnách a barech, je vcelku známé. Autor nám přibližuje i atmosféru "lokálů" poválečných a zejména šedesátých let, jak ji prožívala umělecká generace navazující, kdy se zástupci jednotlivých uměleckých profesí (výtvarníci, spisovatelé, filmaři, architekti...) dosud znali a prolínali a setkávali se právě v "cigaret dýmu".

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíNOVÝ, Otakar
NázevOhňostroj pražských barů a lokálů
AutorOtakar Nový
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPROTIS
Rok vydání1995
Rozsah83 s., 8 s. fotogr.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran83
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-85940-04-3
Cena69
Obsahová char. "OCH"D5b2
Obsah OCHuPražský kulturní a společenský život. Atmosféra pražských kaváren a pohostinství. Pražské senzace a kuriozity. Cizinci v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Ohňostroj pražských barů a lokálůOhňostroj pražských barů a lokálů