Kniha

Od žežulky k Mikuláši

Vydání: Pulchra 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23318

Výbor známých, téměř zlidovělých veršů i polozapomenutých básní pro děti v půvabné knížce s něžnými ilustracemi. Pro mladší děti.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Od žežulky k Mikuláši

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha je rozdělena do tří částí. V první jsou zahrnuta hravá intencionální říkadla, převážně z jeho trojice klasických sbírek pro děti (Zlatý máj, Skřivánčí písně, Zvony a zvonky). Druhá část obsahuje baladické skladby a básně s náboženskou tématikou, vážící se převážně k vánočnímu času. V části poslední jsou pak soustředěny texty s námětem vlasteneckým, kde se často objevuje motiv dálné mořské scenérie, kterou Sládek připomíná odloučenost se svou vlastí a svými blízkými. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSládek, Josef Václav
NázevOd žežulky k Mikuláši
AutorJosef Václav Sládek ; edičně připravila Jana Čeňková ; ilustroval Filip Pošivač
IlustrátorPošivač, Filip
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPulchra
Rok vydání2016
Rozsah77 stran
Durata
Vybaveníbarevné ilustrace
Rozměry26 cm
Počet stran77
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7564-004-8
Cena298
Obsahová char. "OCH"A3
Obsah OCHuKnížky pro děti do deseti let v češtině.
Název dílčí částiOd žežulky k Mikuláši --; Vánoce --; Domove drahý a jediný; Žežulka --; Až se jaro vrátí --; Paleček --; Okáč --; Matičce --; Ukolébavka --; Lesní zvonky --; Máj --; Před spaním --; Ulekaná Nána --; Probuzení --; Pašíkova sláva --; Sysel a liška --; Vrabčí soud --; Husopaska --; Housátka --; Vraník --; Růžičky --; Silák --; Slavík a vrabci --; Strýček Houra --; Pyšný macek --; Nohy --; Pacholátko --; Včelka --; Ten náš pes --; Pes a kotě --; Vlaštovky --; Babí léto --; Macíček --; Vlaštovky táhnou --; Zima --; Strašidlo --; Sáně --; Sněhulák --; Modrá očka --; Vánoce --; Koleda --; Domov --; Svatý Václav --; Smutno --; Anděl strážný --; Sněženka --; Zlatý máj --; Skřivánek --; Májový déšť --; Letní odpoledne --; Čechy --; Pohádka --; Studánka --; Kde je máma? --; Zvony nedělní --; Pampeliška --; Ještě o dědouškovi --; Kancionál --; Slunce na západě --; Lesní studánka --; Oblaka --; Již moře volá z dálky; Doslov /

Lístek

MARC