Digitalizovaný titulKniha

Ochrana památek

Vydání: Klub Za starou Prahu 1956 | Jazyk: čeština | Signatura: S 3577/56

Sborník statí věnovaných průzkumu a ochraně pražských památkových objektů nahrazuje v r. 1954 z finančních důvodů ukončené vydávání stejnojmenného Věstníku Klubu Za starou Prahu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ochrana památek

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Komise pro výstavbu Prahy při ČSAV o ozdravění pražského historického jádra (J. Janeček). Využití historického zastavění v nové výstavbě pražských předměstí (V. Píša). Kourovy domy na Národní třídě (A. Kubiček). Na troskách mužského kláštera na Františku (J. Joachimová - D. Líbal). K úpravě čtvrti na Františku v Praze (J. Joachimová). Sgrafita Schwarzenbergského paláce v Praze (J. Brožová). Dva pražské historicko-archeologické nálezy (V. Píša). Nález srubu v domě čp. 324 v Praze III (J. Mayer). Rekonstrukce Varšavy a Gdanska (Z. Wirth). Ochrana památek, zejména stavebních, v právních normách s ohledem na praxi (A. Janoušek). - Kronika: Přehled činnosti Klubu Za starou Prahu v létech 1952-1955 (J. Mayer). Cyril Merhout (Z. Wirth). Poslední veřejný projev Cyrila Merhouta. Za zesnulým Ing. arch. Janem Mannsbarthem (A. Kubiček). Emauzská skupina (B. Hypšman). Melantrichova ulice a výzkum (B. Hypšman). Varujeme včas! (J. Mayer). Nejen Malostranský hřbitov, Olšany, ale i Bubeneč! (J. Brožová). Školka na Kampě (A. Kubiček). Stará Praha 1881.

Popis
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíOCHRANA
NázevOchrana památek
Podnázevsborník Klubu Za starou Prahu na rok 1956
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelKlub Za starou Prahu
Rok vydání1956
Rozsah87 s., 4 vol. příl.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran87
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
Obsahová char. "OCH"S1e
Obsah OCHuPamátková péče. Ochrana uměleckých památek. Restaurování památek. Městské památkové rezervace (MPR). ODKAZ: Techniky a technologie restaurování uměleckých děl viz S1c

Lístek

MARC
Náhledy
Ochrana památek