Kniha

Obrozenecká hudba na Moravě a ve Slezsku

Vydání: Supraphon 1983 | Jazyk: čeština | Signatura: VT 75968

Publikace zachycuje specifiku vývoje hudebního obrození na Moravě, které vyvrcholilo skladbami Křížkovského a Tovačovského. Not. příkl.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Obrozenecká hudba na Moravě a ve Slezsku

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Notová příloha: František D. Trnka - Josef Ondřej Novotný: Marnost lásky. Píseň z cyklu Patero světských písní moravských pro zpěv a klavír (1831). Václav Hanka - Ludvík z Dietrichů: Na Moravu. Píseň z cyklu Vlastenecké písně pro zpěv s průvodem kytary nebo klavíru (1843). Vincenc Furch - Ludvík z Dietrichů: Píseň Moravanů. Píseň z cyklu Vlastenecké písně pro zpěv s průvodem kytary či klavíru (1843). František Matouš Klácel - Ludvík z Dietrichů: Navrácení poslů z Konstnice. Píseň s průvodem klavíru (1843). Bartoloměj R. Leitner - Arnošt Förchtgott-Tovačovský: Čtverozpěv (Tiše potok pluje lukou). Mužský sbor a cabella (1844). Jan Vlk - Arnošt Forchtgott-Tovačovský: Přijde jaro, přijde. Mužský sbor a cappella (1848). Vincenc Furch - Hynek Vojáček: Povzbuzující. Mužský sbor a cappella (1845). Ludwig A. Frankl - Pavel Křížkovský (překlad Matouš Kláčel): Univerzita (Die Universität). Mužský sbor a cappella (1848).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíGREGOR, Vladimír
NázevObrozenecká hudba na Moravě a ve Slezsku
AutorVladimír Gregor
Vydání
Měřítko
Místo vydání
NakladatelSupraphon
Rok vydání1983
Rozsah
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran259
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"V2b1
Obsah OCHuDějiny české a československé hudby.

Lístek

MARC
Náhledy
Obrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve SlezskuObrozenecká hudba na Moravě a ve Slezsku